No 2024. gada 21. līdz 25. oktobrim Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultāte (LU HZF) Valsts pētījumu programmas projekta “Naratīvs, forma un balss: literatūras iesakņotība kultūrā un sabiedrībā” ietvaros organizē Kritikas rudens skolu.

Kritikas skola notiek sadarbībā ar interneta žurnālu “Punctum”, un meistarklases tajā vadīs literatūrkritiķe, literatūrzinātniece Ilva Skulte (RSU), literatūrzinātniece Zanda Gūtmane (RTU Liepāja), literatūrkritiķe, rakstniece Ieva Melgalve (LU LFMI) un filozofijas un literatūras žurnāla “Punctum” redaktore Linda Mence.  

Kritikas skolai īpaši aicināti piedalīties LU maģistrantūras un doktorantūras studenti, RTU Liepāja maģistrantūras un doktorantūras studenti, kā arī citu Latvijas augstskolu humanitāro zinātņu maģistrantūras un doktorantūras studenti. Nodarbību gaitā studentiem būs jādarbojas arī praktiski un jāsagatavojas atsevišķi (detalizētai informācijai sk. programmu).

Nodarbības notiks attālināti MS Teams platformā vakaros no plkst. 18.00.

Lai reģistrētos kritikas skolai un saņemtu MS Teams saites nodarbībām, kā arī detalizētus uzdevumus katrai nodarbībai, pieteikumu lūdzam līdz 18. oktobrim sūtīt LU HZF pētniekam Ingum Barovskim: ingus.barovskis@lu.lv

Par Kritikas rudens skolas pabeigšanu tās dalībniekiem tiks izsniegta apliecība.

PROGRAMMA

Uzdevums līdz noslēguma semināram 25. oktobrī: uzrakstīt recenziju par kultūras periodikā publicētu stāstu vai dzejoļu kopu (brīvi izvēlētu). Recenzija jānosūta uz e-pastiem: ingus.barovskis@lu.lv un ilze.jansone@lu.lv līdz 24. oktobrim.

21. oktobris

Plkst. 18.00 “Laikmetīgā kritika mediju vides kontekstā”. Vada Ilva Skulte

22. oktobris

Plkst. 18.00 “Apzināt, saprast, interpretēt: prozas recenzijas tapšana”. Vada Zanda Gūtmane

23. oktobris

Plkst. 18.00

Dzejas kritikas problemātika. Vada Ieva Melgalve

24. oktobris

Plkst. 18.00 Meistardarbnīca sadarbībā ar literatūras un filozofijas žurnālu “Punctum”: “Neaptveramais teksts: kā izvēlēties darba aspektus, ko aplūkot recenzijā.” Vada Linda Mence.

25. oktobris

Noslēguma seminārs un diskusija. Vada Ingus Barovskis un Ilze Jansone

Projekts “Naratīvs, forma un balss: literatūras iesakņotība kultūrā un sabiedrībā” tiek īstenots Valsts pētījumu programmas “Letonika latviskas un eiropeiskas sabiedrības attīstībai” ietvaros (projekta Nr. VPP-LETONIKA-2022/3-0003)

Share