Livioandronico2013 (izmantots fotogrāfijas fragments, pievienots diploma foto), Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)

Klasiskās filoloģijas studijas ir unikāla iespēja izzināt Eiropas kultūras šūpuli – antīko pasauli. Studiju laikā tiek apgūtas klasiskās valodas (sengrieķu un latīņu), kas, no vienas puses, ļauj nepastarpinātā veidā iepazīt šajās valodās sarakstītos tekstus, no otras puses, ievērojami atvieglo daudzu mūsdienu Eiropas valodu apgūšanu.

Studiju process rosina domāt par kultūrpārneses jautājumiem, klasisko vērtību nozīmi mūsdienu kultūrā (valodas, literatūra, māksla, mūzika u.c.). Klasiskais filologs (bieži vien sirsnīgi saukts par klasiķi) ir kultūras cilvēks, kas var darboties un arī darbojas kultūras, izglītības, mākslas, sabiedrisko attiecību u.c. jomās. Klasiskās filoloģijas katedra tika izveidota 1920. gadā. Līdz pat šim brīdim tā ir vienīgā akadēmiskā struktūrvienība Latvijā, kas pārstāv klasiskās filoloģijas apakšnozari. Nāc studēt klasisko filoloģiju un kļūsti par klasiķi!

Klasiskā filoloģija - bakalaura studiju programma Klasiskā filoloģija - maģistra studiju programma

Dalīties