No 12. - 14. aprīlim Latvijas Universitātes Humanitāro un sociālo zinātņu pētījumu centrā (Kalpaka bulv. 4, Rīga) noritēs starptautiska zinātniska konference „Sengrieķu valodas korpusa un tās lietojuma izpēte no arhaiskā līdz koinē periodam” („A corpus and usage-based approach to Ancient Greek: from the Archaic period until the Koiné”).

Kā un kāpēc 21. gadsimtā mainās seno valodu pētniecības iespējas un attiecīgi sasniedzamie rezultāti, par to informēs un spriedīs sengrieķu valodas mācībspēki un tekstu pētnieki no 16 valstu universitātēm, tiekoties trīs dienu starptautiskā konferencē LU Humanitāro un sociālo zinātņu pētījumu centrā. Grieķu valodas diahroniskie pētījumi šajā konferencē aptver vismaz desmit gadsimtu plašu materiālu. Valodnieku un filologu pamatskata punkts – digitālo valodas korpusu izmantojums un attiecīgu metožu sniegtās iespējas reāla valodas lietojuma analītiskos pētījumos. Iespējas, kādas gadsimtiem nebija pieejamas. Konferencē ar paneļreferātiem piekrituši piedalīties šobrīd izcilākie speciālisti grieķu valodas vēstures jomā: Klaas Bentein (Gente),
Giuseppe Celano (Leipciga),
José Luis García Ramón (Hārvarda/Ķelne),
Chiara Gianollo (Boloņa),
Dag Haug (Oslo),
Geoffrey Horrocks (Kembridža),
Daniel Kölligan (Ķelne),
Martti Leiwo, Sonja Dahlgren & Marja Vierros (Helsinki),
Amalia Moser (Atēnas),
Paul Widmer & Florian Sommer (Cīrihe) Projekta iniciatori ir Leipcigas Universitātes pētnieki un LU HZF klasiskie filologi, to finansiāli atbalsta LU Akadēmiskās attīstības projekts un Baltijas-Vācijas Augstskolu Birojs (Baltisch-Deutsches Hochschulkontor). Konferences programma Norises vieta:
Latvijas Universitātes Humanitāro un sociālo zinātņu pētījumu centrs,
Kalpaka bulv. 4, Rīga

Baltijas-Vācijas Augstskolu biroja projektu finansiāli atbalsta Vācijas Akadēmiskās apmaiņas dienests (DAAD) no Vācijas Ārlietu ministrijas piešķirtajiem līdzekļiem. This project of the Baltic-German University Liaison Office is supported by the German Academic Exchange Service (DAAD) with funds from the Foreign Office of the Federal Republic Germany.  

Dalīties