29. novembrī notika tulkošanas aģentūras "Skrivanek Baltic" organizētā ikgadējā Jauno tulkotāju konkursa pēdējā atlases kārta, kurā piedalījās 15 studenti no piecām Latvijas augstskolām.

Jauno tulkotāju konkursu aģentūra rīko sadarbībā ar Latvijas Universitāti, Daugavpils Universitāti, Ekonomikas un kultūras augstskolu, Ventspils Augstskolu un Vidzemes Augstskolu. Tulkotāju konkursa 2. kārtā piedalījās pieci studenti no Latvijas Universitātes: Viesturs Lācis, Marģers Drāznieks, Guna Logina, Anna Zahare un Jānis Nīcnieks, divas studentes no Ventspils Augstskolas: Liena Puise-Puiše un Laila Moreina, studente no Daugavpils Universitātes: Olga Kovaļevska, trīs studentes no Ekonomikas un kultūras augstskolas: Kristīna Rutkauska, Elizabete Liepiņa un Evita Libeka, kā arī trīs studentes no Vidzemes Augstskolas – Liene Struņķe, Baiba Auziņa un Elīna Tilena. Konkursā pirmo vietu ieguva Latvijas Universitātes students Viesturs Lācis, bet atzinības rakstus saņēma Marģers Drāznieks, Guna Logina, Anna Zahare un Jānis Nīcnieks. Viesturs Lācis, Jānis Nīcnieks un Guna Logina tulkoja no angļu valodas, savukārt Marģers Drāznieks – no vācu valodas, bet Anna Zahare – no franču valodas. Viesturs Lācis patlaban mācās LU Juridiskajā fakultātē, bet tulkošanas pamatus apguvis HZF Sastatāmas valodniecības un tulkošanas nodaļas lektores Venetas Žīgures vadītajos tulkošanas semināros. Savukārt Marģers Drāznieks, Anna Zahare un Jānis Nīcnieks ir PMSP "Rakstiskā tulkošana" studenti, bet Guna Logina mācās Anglu filoloģijas MSP.

Konkursa uzvarētājs balvā ieguva dāvanu karti svešvalodu mācībām, bet pārējie konkursa noslēguma kārtas dalībnieki saņēma veicināšanas balvas un atzinības rakstus.

Dalīties