Pavasaris atnācis strauji, gandrīz jau ar pretenzijām uz vasaru...

Zinām, ka mūsu kolēģiem maijs pētniecības jomā karsts, piemēram, plašas un svarīgas starptautiskas konferences gan Anglistikas nodaļai un Lietišķās valodniecības centram, gan Āzijas studiju nodaļai un "Asia res" centram, gan plašā Ziedonim veltītā konference, kas pulcēja dažādu HZF nodaļu pētniekus un doktorantus.
Laimīgi, kvalitatīvi un rezultatīvi noslēdzies 3 gadu Eiropas līmeņa projekts "Savs kaktiņš, savs stūrītis zemes", kurā bija iesaistījušies gan mūsu antropologi, gan baltu filologi.
Paldies visiem par darbu un aizrautību, daudz ko savas jomas labā padarot ārpus slodzēm un tiešajiem pienākumiem!
Studentiem - šobrīd pēdējās nodarbības un tad jau sesija vai pat gala darbi un to aizstāvēšana: dūšu un veiksmi arī!

Vai atceraties pagājušā gada HZF koncertu? (Tik sirsnīgus aplausus mūžā varbūt nebiju dzirdējusi!) Tas bija par godu mūsu lielās zāles atjaunotnei. Tad domājām, ka katru pavasari varētu būt šī tradīcija - priecēt sevi un kolēģus ar kādiem priekšnesumiem - pašu veidotiem. Un radošie spēki mums ir! (Kur tad citur un kam tad vēl, ja ne HZF.)
PIEVĒRSIET UZMANĪBU: 28. maijā plkst. 14.30 HZF zālē AKADĒMISKĀ GADA NOSLĒGUMA KONCERTS. Raibs, bet tieši ar to intriģējošs koncertētāju sastāvs un priekšnesumu žanriskā piederība.
Uz skatuves redzēsim asoc. prof. Valdi Muktupāvelu, viesdocentu Ingaru Gusānu (Sovvaļņīku), Arturu Skuteli (reperistikas speciālistu, baltu filoloģijas studentu), svaigi tapušo HZF studentu kori VINDA, mūsu pašu dejotājus (pārsteigums).
Studenti parūpējušies par plakātiem (ne tipogrāfiskiem, bet redzams roku darbs - vērtība!), paldies! Kas īsti domāts ar "Mums vēl vaigi zied", to tak jau uzzināsim koncerta gaitā, pagaidām katrs var domāt pats savu versiju.
ATNĀKSIM (koncerts nebūs garš)! Nosvinēsim akadēmiskā gada noslēgumu, jo gala svinamajā laikā - izlaidumā parasti esam klāt tikai daļa no HZF, bet 28. maijā vēl visi un visādi (apstākļa vārds!) kopā!

Caur dekanāta nu jau tik zaļajām liepām ārā raugoties,
Ilze Rūmniece
dekāne

Dalīties