Ikviens interesents tiek aicināts uz divu taivāniešu profesoru lekcijām 10. un 11. oktobrī, kas noritēs projekta "Ticības sala: budisms un budisma mācības Taivānā" ietvaros. Projekts tiek realizēts sadarbībā ar Latvijas Universitātes Baltijas Austrumāzijas pētniecības centru AsiaRes, Taivānas Izglītības ministriju un Taipejas Misiju Latvijā.

Prof. Džeņguo Liņs  (Chen-kuo Lin) un mūks Prof. Hueimiņs Bhikšu (Venerable Huimin Bhikshu) oktobrī apmeklēs Tallinu, Rīgu un Viļņu, nolasot publiskās lekcijas, kas saistītas ar budismu un tā filozofiskajiem-reliģiskajiem aspektiem. 10. un 11. oktobrī viņi būs Rīgā un 10. oktobrī LNB AsiaRes lasītāvā (plkst. 14.00 – 17.00) ieplānotas divas publiskās lekcijas. Savukārt 11. oktobrī LNB korē 11. stāvā notiks konference ”Ticības sala. Budisms un budisma mācības Taivānā”. Publiskas lekcijas AsiaRes lasītavā Latvijas Nacionālajā Bibliotēkā 10. oktobrī, plkst. 14.00 – 17.00:
  • Prof. Franka Kraushāra ievads.
  • Prof. Džeņguo LIŅa (Nacionālā Džendži Universitāte, Taibeja) lekcija “Tukšums un vardarbība: Nāgārdžunas negaidītā tikšanās ar Deridā un Levinu”.
  • Prof. Hueimiņa Bhikšu (Taivānas Dharma Drum Humanitāro zinātņu institūta rektors) lekcija “Labvēlības meditācija un kā iegūstams meditācijas objekts”.
  • Diskusija Franka Kraushāra un Kaspara Eihmaņa vadībā.
Pasākumu plakāts

Dalīties