Šī gada 24. februārī Latvijas Universitātes (LU) rektors prof. Mārcis Auziņš un LU Konfūcija institūta direktors Pēteris Pildegovičs apmeklēja Hunanas Universitāti Ķīnā, kur tikās ar tās prezidentu Liu Xiangrong. Tikšanās laikā tika parakstīts sadarbības līgumu starp abām augstskolām.

Hunanas Universitātes prezidents Liu Xiangrong uzsvēra, ka Latvijas Universitāte ir pazīstama ar izciliem sasniegumiem studijās un pētniecībā un tai ir svarīga loma, veicinot ķīniešu valodas mācīšanu Latvijā. Viņš atzīmēja, ka Hunanas Universitātes sadarbība ar Latvijas Universitāti iezīmē pavērsiena punktu šo universitāšu vēsturē un ar abu pušu kopīgām pūlēm izdosies sasniegt konkrētus mērķus akadēmiskajā darbībā.

LU rektors Mārcis Auziņš izteica pateicību par viesmīlīgo uzņemšanu un uzsvēra, ka viņam ir liels gods apmeklēt universitāti, kuras ilgā mācību un kultūras pieredze atstājusi uz viņu dziļu iespaidu. Rektors izteica vēlēšanos veicināt studentu un pasniedzēju apmaiņu, tādējādi veicinot akadēmisko saziņu un sadarbību. Komentējot jauno abu universitāšu sadarbības iniciatīvu, M.Auziņš citēja ķīniešu sakāmvārdu: "Tūkstoš jūdžu ceļojums sākas ar vienu soli."

Līguma parakstīšanā piedalījās LU Konfūcija institūta direktors Pēteris Pildegovičs. Viņš atzīmēja, ka Konfūcija institūts ar Ķīnas puses atbalstu veicinās ķīniešu valodas un kultūras studijas Latvijā.

Dalīties