2012. gada aprīlī Cambridge Scholars Publishing apgādā angļu valodā publicēts nozīmīgs un aktuāls rakstu krājums "Multiple Perspectives in Linguistic Research on Baltic Languages". Krājumā iekļauts arī Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Latviešu un vispārīgās valodniecības katedras asociētās profesores Ilzes Lokmanes un Andras Kalnačas pētījums.

Krājuma sastādītājas un redaktores ir Viļņas Universitātes profesore Aurelija Usoniene (Aurelija Usonienė), Adama Mickeviča Poznaņas Universitātes profesore Nikole Naua (Nicole Nau) un Kauņas Vītauta Dižā universitātes profesore Ineta Dabašinskiene (Ineta Dabašinskienė).

Rakstu krājums veidots ar mērķi iepazīstināt starptautisku valodnieku un citu interesentu auditoriju ar mūsdienīgiem baltu valodu pētījumiem, izmantojot aktuālu lingvistisku un datu atlases metodoloģiju. Kā ievadā norāda rakstu krājuma sastādītājas – baltu valodas, kam ir apmēram 150 gadu ilga zinātniskas izpētes vēsture, joprojām tiek uzlūkotas galvenokārt par diahronisku studiju objektu, taču latviešu un lietuviešu valoda mūsdienās ir arī izcils tipoloģisku, kontrastīvu, sociolingvistisku u. c. metodoloģisku studiju avots. Latviešu un lietuviešu valodas materiāls interesantā senisku un inovatīvu pazīmju savijuma dēļ pēdējos gadu desmitos kļuvis arī ļoti pieprasīts daudzu ārvalstu valodnieku pētījumos, kam neviena no baltu valodām nav dzimtā. Tāpēc īpaši svarīga ir latviešu un lietuviešu valodas faktu un to interpretācijas pieejamība starptautiskai auditorijai, uz ko arī norāda krājuma recenzenti Antverpenes Universitātes profesors Johans van der Auvera (Johan van der Auwera), Maincas Johannesa Gūtenberga universitātes profesori Anneli Sarhimā (Anneli Sarhimaa) un Bjerns Vīmers (Björn Wiemer). LU HZF Latviešu un vispārīgās valodniecības katedras asociētās profesores Ilze Lokmane un Andra Kalnača  krājumā piedalās ar pētījumu The Semantics and Distribution of Latvian Reflexive Verbs, kurā starptautiskai aprobācijai piedāvāts jauns, semantisko lomu teorijā balstīts skatījums latviešu valodas atgriezenisko darbības vārdu aprakstā. Pētījums tapis, abām autorēm no 2008. līdz 2011. gadam darbojoties LU finansētā projektā „Mūsdienu latviešu gramatika”, kas veltīts jaunās latviešu akadēmiskās gramatikas sagatavošanai. Rakstu krājuma Multiple Perspectives in Linguistic Research on Baltic Languages satura rādītāju, ievadu u. c. informāciju sk. apgāda Cambridge Scholars Publishing mājas lapā
www.c-s-p.org/Flyers/Multiple-Perspectives-in-Linguistic-Research-on-Baltic-Languages1-4438-3645-1.htm

Dalīties