Eiropas valodu dienas ietvaros 2013. gada 27. un 28. septembrī Tartu Universitātē (Igaunijā) notika I Baltijas studentu konference "Tilti Baltija", kurā piedalījās studenti no Baltijas valstīm, kā arī ārpus tām. Konferences plenārsēdē uzstājās LU HZF profesors Andrejs Veisbergs. Konferencē veiksmīgi piedalījās arī HZF somugru studiju un baltu filoloģijas bakalaura studenti, kā arī maģistranti un doktoranti no vairākām Latvijas universitātēm.

Ar studentu konferenci tika apzīmēta Lietuvas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē. Par godu tam Lietuvas Republikas vēstnieks Igaunijā konferences pirmajā vakarā bija sarīkojis pieņemšanas visiem konferences dalībniekiem Tartu Universitātes Vēstures muzejā. Konferenci atbalstīja Latviešu valodas aģentūra, Lietuvas Izglītības un zinātnes ministrija uc.

Konferences ietvaros, aplūkojot studentu prezentācijas, bija iespēja izpētīt Baltijas studentu plašās studiju iespējas un nozares, kuras mūsdienās ir pārstāvētas Baltijas universitātēs. Konference deva arī lielisku iespēju iegūt jaunas zināšanas, draugus no tuvākām un tālākām valstīm, kā arī fantastisku pieredzi, kas noderēs, piedaloties turpmākās konferencēs. Konferences nobeigumā dalībnieki sapulcējās Tartu klubā Genialistide klubi, kur uzstājās jaunie dzejnieki no Igaunijas, Latvijas un Lietuvas, kā arī folkmūzikas pārstāvji TaiTai (Latvija), Lipk ant sienų (Lietuva) un Midrid (Igaunija). Citu starpā savu dzeju lasīja LU HZF somugru studiju II kursa students Ulvis Zirnis un LU VFF Filozofijas DSP doktorants Andris Hiršs. Viņu dzeju uz igauņu valodu tulkoja Merle Madisone (Merle Madisson), un uz angļu valodu Džeids Vils (Jayde Will). Nākāmā Baltijas studentu konference notiks 2014. gada rudenī Latvijas Universitātē.  

Dalīties