Latvistikas un baltistikas nodaļas profesore teātra kritiķe Silvija Radzobe 15.februārī fakultātes zālē bija sapulcinājusi Latvijas aktieru ziedu, teātru režisorus un kritiķus, kolēģus un teātra mākslas mīļotājus, lai kopīgi svinētu grāmatas “100 IZCILI LATVIJAS AKTIERI” atvēršanas svētkus.

Izdevums ir skatuves mākslinieku personību un daiļrades portretējums. Pirmo reizi Latvijā tapis oriģināls darbs, kas izseko aktiermākslas attīstību visā latviešu teātra pastāvēšanas laikā. Silvija Radzobe ir grāmatas idejas autore, projekta vadītāja un zinātniskā redaktore.

Divu sējumu grāmatu “100 izcili Latvijas aktieri” laidis klajā LU Akadēmiskais apgāds, tajā ir 486 fotoattēli, un tā paredzēta plašam skatītāju lokam.

Grāmatas atvēršanas svētkos Silvija Radzobe pastāstīja par darbu pie izdevuma un lielu paldies  teica LU Akadēmiskā apgāda kolektīvam, kolēģiem teātra kritiķiem, aktieriem par atsaucību, kā arī īpaši novērtēja finansiālo atbalstītāju ieguldījumu grāmatas tapšanā.

Par apjomīgo grāmatu priecājās un autorei paldies teica LU prorektore prof. Ina Druviete, HZF dekāne prof. Ilze Rūmniece un citi pasākuma viesi.

Atliek piekrist vienam no aktieru ierakstiem Silvijas Radzobes grāmatas autoreksemplārā: “Latvijas aktieru panteons, kurš nekad nebūs gatavs...”

Dalīties