Sadarbībā ar Latvijas Universitātes Korejas studiju centru, Korejas Republikas vēstniecību Latvijas Republikā un Busanas Universitāti šī gada 26. jūnijā notiks korejiešu valodas konkurss, kas norisināsies Latvijas Universitātes Mazajā aulā.

Jūnija beigās noslēgsies mācību semestris, Jāņi būs pagājuši un būs mazāk aizraujošu notikumu, tādēļ piedāvājam jums interesanti un jautri uzsākt vasaru, piedaloties korejiešu valodas runas konkursā un viktorīnā par Koreju ar iespēju saņemt dažādas dāsnas balvas! Vislabākajam dalībniekam būs iespēja pavadīt svelmainās vasaras dienas Busanas piekrastē!

Korejiešu valodas konkurss:

I daļa: viktorīna par Koreju (piedalīties var jebkurš, kas zina korejiešu valodu; reģistrēšanās nav nepieciešama)

  • Pamēģiniet atbildēt uz viegliem un interesantiem jautājumiem par Koreju!
  • Ar OX (pareizi/nepareizi) viktorīnu tiks atlasīti 10 dalībnieki, kuriem vajadzēs izvēlēties pareizās atbildes uz jautājumiem par Koreju. Dāsnas balvas saņems visi desmit labākie dalībnieki, bet trīs, kas pareizi atbildēs uz visvairāk jautājumiem, saņems kompānijas “Samsung” sponsorētas “Galaxy buds” bezvadu austiņas.
  • Jautājumi nebūt nav grūti. Ikviens, kas prot lasīt korejiešu valodā un kam ir interese par Koreju, var mēroties spēkiem ar citiem dalībniekiem!

II daļa: korejiešu valodas runas konkurss “Dzejpilnā vasara”

  • Dalībnieki: pieteikties var jebkurš Latvijas Republikas pilsonis, kas studē kādā no Latvijas universitātēm vai augstskolām neatkarīgi no studiju programmas (arī maģistrantūras studenti), kā arī absolventi.
  • Saturs: izvēlieties kādu jums interesējošu korejiešu vai latviešu dzejnieku un iepazīstiniet klausītājus ar šī autora dzeju. Pastāstiet, kāpēc jūs interesē šis autors. Pēc tam jums korejiešu valodā būs jānolasa paša sacerēts dzejolis vai arī kāda latviešu autora dzeja, ko esat iztulkojis korejiešu valodā. Noslēgumā žūrija no Korejas jums uzdos jautājumus, lai pārbaudītu jūsu korejiešu valodas prasmes.
  • Balvas: Uzvarētājs, kas saņems visaugstāko žūrijas vērtējumu, varēs piedalīsies Busanas Universitātes rīkotajā Korejas Kultūras studiju programmā trīs nedēļu garumā (no 25. jūlija līdz 13. augustam). Aviobiļetes, dalības maksa, kopmītņu īre – viss tiek iekļauts balvā. Protams, arī otrās un trešās vietas ieguvēji saņems iespaidīgas balvas, un visiem pārējiem dalībniekiem būt iespēja saņemt īpašas dāvanas.

Pieteikšanās

► Tiem, kas vēlas piedalīties viktorīnā par Koreju, ir nepieciešams ierasties norises vietā 26. jūnijā līdz plkst.13:00. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

► Norises vieta: Latvijas Universitāte, Raiņa bulvāris 19, Mazā aula (2.stāvā).

► Tiem, kas vēlas piedalīties konkursa otrajā daļā (korejiešu valodas runas konkursā), līdz 8. jūnijam jāatsūta prezentējamais materiāls un korejiešu valodā rakstīta vēstule, iepazīstinot ar sevi, uz e-pastu inesebabre1@gmail.com (arī radušos jautājumus, lūdzu, sūtiet uz šo e-pastu).


Tiekamies korejiešu valodas konkursā!

Dalīties