28. novembrī visā pasaulē tika atzīmēta starptautiskā Frankofonijas un franču valodas pasniedzēju diena. Arī Humanitāro zinātņu fakultātē norisinājās pasākums par godu šim notikumam, turklāt vēl nebijušā formātā – to rīkoja HZF studenti, un tas pulcēja vairākus desmitus skolēnu un skolotāju no izglītības iestādēm, kurās apgūst franču valodu.

Pasākuma pirmo daļu vadīja franču filoloģijas bakalaura studiju programmas studentes, kas vasarā devās Erasmus+ jaunatnes interešu izglītības braucienā uz Franciju, kur piedalījās astronomijas un vides zinību kursos. Tā kā šajos kursos uzsvars tika likts uz jauniešu ieinteresēšanu apkārtējās vides un izplatījuma izziņā, arī šeit apmeklētājiem tika stāstīts par Saules sistēmas planētām, to īpašībām un atšķirībām. Tam sekoja darbs grupās – uzzīmēt kādu no šīm planētām un to prezentēt. Šī aktivitāte noslēdzās ar liela Saules sistēmas modeļa kopīgu izveidošanu.

Pasākuma otrajā daļā Romāņu valodu un kultūru studiju maģistra studiju programmas studenti no Šrilankas un Centrālāfrikas atklāja savu ceļu pie franču valodas studijām, kā arī interesantus faktus par frankofonijas vēsturi un lomu pasaulē. Klātesoši bija arī pārstāvji no HZF Romānistikas nodaļas, ar kuriem pievakarē bija iespēja turpināt sarunas neformālākā noskaņā.

Paldies visiem, kas piedalījās vispasaules Frankofonijas dienu sarīkojumā Humanitāro zinātņu fakultātē, un ceram tikties jau nākamgad, lai nostiprinātu šo skaisto tradīciju – pateikties saviem franču valodas pasniedzējiem un iepazīstināt jauniešus ar plašajām iespējām franču valodas telpā.

Foto: Toms Grīnbergs

 

Dalīties