Kā katru gadu, arī šogad janvāra beigās Latvijas Universitātē aizsākās tradicionālā LU zinātniskā konference. Konferences darbs norisināsies līdz pat marta beigām. Humanitāro zinātņu fakultātes struktūrvienības šogad iesaistījušās 15 sekciju īstenošanā.

Jau tradicionāli Humanitāro zinātņu fakultātes sekcijas vieno LU pētniecības programmas prioritārās tēmas “Letonika, diaspora un starpkultūru komunikācija” apakštēma “Humanitārā doma – valoda, teksts, kultūra”.

Konferences darbs arī šogad solās būt intensīvs un radošs. Pirmās LU 78. zinātniskās konferences sekcijas Visvalža ielā jau aizvadītas – 28. un 29. janvārī notika Anglistikas nodaļas organizētās konferences sekcijas “Valoda un literatūra starpkultūru kontekstā” un “Angļu un amerikāņu literatūras un kultūras studijas”.

Februārī konferences darbu iesāks Sastatāmās valodniecības un tulkošanas sekcija, 3. februārī Visvalža ielā pulcinot tulkošanas speciālistus un interesentus.

11. februārī LU 78. zinātniskās konferences darbs tiks turpināts ar Āzija studiju nodaļas organizētu konferenci “Āzija un Rietumi: iepazīšanās ar atšķirībām” (konference notiks Kalpaka bulv. 4), bet 19. februārī – ar Somugristikas sekciju, savukārt 24. februārī uz konferenci “Humanitārās zinātnes caur valodu studiju dažādību” aicinās Romānistikas nodaļa.

Februāri noslēgs divas konferences: 27. februārī klasiskie filologi un viņu draugi tiksies konferencē “De verbo in verbum: ceļā uz latīņu-latviešu vārdnīcu”, bet slāvistikas speciālisti 28. februārī aicina uz konferenci “Balto-Slavica: baltu un slāvu mijiedarbība un paralēles”.

LU 78. zinātniskās konferences darbs ar daudzveidīgām sekcijām un diskusiju tēmām turpināsies arī martā.

Aicinām sekot līdzi konferences programmai un apmeklēt konferenci.

 

Dalīties