Jaunā filoloģijas doktore Jūlija Zālīte ar HZF dekāni prof. Indru Karapetjanu

2020. gada 26. maijā LU Valodniecības nozares promocijas padomes atklātajā sēdē promocijas darbu „Runātāju maiņa vācu un latviešu televīzijas politisko diskusiju raidījumos” sekmīgi aizstāvēja Jūlija Zālīte, iegūstot zinātniskā doktora grādu valodniecībā.

Jūlija Zālīte studējusi LU Valodniecības doktora studiju programmā no 2011. līdz 2016. gadam, pirms tam Alberta Ludviga Universitātē Freiburgā (Vācija) ieguvusi maģistra grādu Eiropas literatūrā un kultūrā.

Promocijas darbā “Runātāju maiņa vācu un latviešu televīzijas politisko diskusiju raidījumos” analizēti fiksēti spontāni mutvārdu teksti divās dažādās plašsaziņu līdzekļu kultūrās. Promocijas darba mērķis ir noteikt, kādas līdzības un atšķirības pastāv latviešu un vācu politisko televīzijas raidījumu dalībnieku runātāju maiņā un kā komunikācijas dalībnieku pieredze uzstāties televīzijas kameru priekšā ietekmē spontānas sarunas dinamiku, t. sk. runātāju maiņu. Pētījuma pamatā ir atzinums, ka runātāju maiņa ir svarīga mutvārdu diskursa iezīme, kuras izpēte ļauj raksturot runātāju mijiedarbību.

Apsveicam jauno filoloģijas doktori un vēlam jaunus radošos meklējumus un zinātniskus atklājumus turpmāk!

Dalīties