Š.g. 22. martā četru FORTHEM alianses universitāšu – Burgundijas Universitātes, Latvijas Universitātes, Palermo Universitātes un Valensijas Universitātes – studenti un docētāji piedalījās kopīgi organizētajā starpkultūru seminārā par zelta laikmeta valodu un literatūru. Seminārā Zoom platformā piedalījās vairāk nekā 180 dalībnieku.

Starptautisko semināru, kas tika veltīts zelta laikmeta prozas, dzejas un teātra darbu un to tulkojumu analīzei, atklāja Valensijas Universitātes Filoloģijas, tulkošanas un komunikācijas fakultātes dekāne prof. Amparo Ricos Vidal.  

Četru universitāšu docētāji moderēja semināra norisi, savukārt studenti iepazīstināja  ar saviem pētījumiem par M. Servantesa, Garsilaso de la Vegas un Fernando de Rohas darbiem. 

LU Humanitāro zinātņu fakultātes studenti piedalījās ar prezentācijām par F. de Rohas romāna “La Celestina” un  M. Servantesa romāna “Dons Kihots” ietekmi uz  pasaules literatūru. 

Tā kā seminārs norisinājās spāņu valodā, Humanitāro zinātņu fakultātes studentiem bija lieliska iespēja parādīt pilnveidotās zinātniski pētnieciskās un spāņu valodas prasmes.

 

 

Dalīties