Poznaņas Adama Mickeviča universitātes profesore Nikole Naua

LU Humanitāro zinātņu fakultātes Latvistikas un baltistikas nodaļa par godu tās simtgadei ir iecerējusi lekciju ciklu „Latvistika – pasaules skatījums“, kurā ārzemju augstskolu mācībspēki stāsta par saviem pētījumiem un arī par to, kā viņu universitātēs norit studijas latviešu valodā un literatūrā.

1921. gadā, kad ievērojamais latviešu valodnieks Jānis Endzelīns Latvijas Universitātē dibina Baltu filoloģijas nodaļu un izveido attiecīgu studiju programmu, tā ir pasaulē pirmā un vienīgā nodaļa un studiju programma, kurā apgūst un pēta latviešu un citas baltu valodas, latviešu literatūru un folkloru. Mūsdienās latviešu valodu, literatūru un folkloru ir iespējams apgūt arī citās valstīs –  gan atsevišķos studiju kursos, gan patstāvīgās programmās.

Lekciju ciklu „Latvistika – pasaules skatījums“ 2021. gada 7. aprīlī plkst. 18.00 atklās Adama Mickeviča universitātes Poznaņā (Polija) profesore Nikole Naua (Nicole Nau) ar priekšlasījumu „Latviešu un latgaliešu valodas atšķirības gramatikā“. Pasākumu vadīs LU Latvistikas un baltistikas nodaļas profesore Lidija Leikuma.

Lekcija būs skatāma Facebook Latvistika Latvijas Universitātē lapā https://www.facebook.com/latvistika.lu un Zoom vidē (par pieslēgumu rakstīt uz e-pastu: arturs.skutelis@lu.lv).

Pasākumu atbalsta LU Zinātniskās darbības attīstības atbalsta programma.

 

Dalīties