Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Āzijas studiju nodaļa decembrī aicina uz starptautisku lekciju sēriju par ķīniešu un tibetiešu budismu. 

Divu nedēļu laikā – no 14. līdz 29. decembrim – Zoom platformā uzstāsies budisma pētnieki un budisma praktizētāji no Latvijas, Polijas, Igaunijas, Ķīnas un Taivānas. Kā lektori ir aicināti gan dažādu universitāšu profesori un budisma institūtu vadītāji, gan arī doktorantūras un maģistratūras studenti un absolventi. Īpašu autentiskumu pasākumam piešķirs budistu mūki un mūķenes, kuri visu savu dzīvi ir veltījuši budisma mācībai un praksei, bet vienlaikus darbojas arī kā budisma pētnieki un skolotāji. 

Lekciju tēmas būs ļoti daudzveidīgas. Klausītāji varēs uzzināt vairāk par dažādiem budisma novirzieniem un budistu svētajiem rakstiem. Tiks stāstīts par izcilām personībām un reliģiskās prakses veidiem, par tibetiešu budisma gleznām un dzeju. Būs arī iespēja izmēģināt čaņbudisma meditācijas praksi. 

Obligāta iepriekšēja pieteikšanās – sk. tālāk norādīto saiti Google veidlapās (ieteicams izmantot Google Chrome pārlūku). Piesakoties lekcijām, iespējams arī uzdot lektoriem konkrētus jautājumus. 

Iepriekšējā dienā pirms katras lekcijas uz reģistrētajiem e-pastiem tiks nosūtīts Zoom pieslēgšanās saite. Lekcijas notiks latviešu, angļu un ķīniešu valodā.

Lekcijas organizē LU HZF Āzijas studiju nodaļa (Agita Baltgalve: agita.baltgalve@inbox.lv , Karīna Jermaka: karina.jermaka@gmail.com)

Reģistrācija šeit: https://forms.gle/LFjS5ApGuLZNV22m7 

Dalīties