Ukraiņu valodas, literatūras un folkloras jautājumi nonākuši kara politiskajā naratīvā. Lai tuvāk iepazīstinātu ar ukraiņu tradicionālo kultūru, valodu un literatūru, LU Humanitāro zinātņu fakultāte rīko lekciju ciklu “Ukraiņu valoda un  kultūra”. Trijos vakaros – 14., 17. un 18. martā – ieskatu ukraiņu valodā un kultūrā centīsies sniegt HZF mācībspēki: prof. Janīna Kursīte, prof. Pēteris Vanags, prof. Igors Koškins un doc. Svetlana Pogodina.

Lekciju laiki un tēmas:

14. martā plkst. 17.00-17.45  “Ukraiņu tradicionālā kultūra” prof. Janīna Kursīte.

17. martā plkst. 17.00-18.00  “Ukraiņu valoda vēstures līkločos” prof. Igors Koškins, prof. Pēteris Vanags.

18. martā plkst. 17.00-17.45  “Īss ieskats ukraiņu literatūrā” docente Svetlana Pogodina.

Par lektoriem

Profesora Janīna Kursīte ir dzejas, mitoloģijas un folkloras pētniece, daudzu monogrāfiju autore, latviešu folkloristu izaudzinātāja, viņa kopā ar HZF studentiem un doktorantiem devusies ekspedīcijās ne tikai par Latviju un Lietuvu, bet ceļi aizveduši arī uz Ukrainu.

Profesors Pēteris Vanags pēta baltu valodu vēstures jautājumus, seno rakstu latviešu valodu, bet viņu interesē arī valodas jautājumi autoratīvos un totalitāros režīmos. Viņš ir arī  Baltu valodu profesors Stokholmas universitātē.

Profesors Igors Koškins ir slāvu valodu un krievu valodas vēsturnieks, viņu interesē valodu sakaru jautājumi. Viņš ir LU HZF Rusistikas un slāvistikas nodaļas vadītājs.

Docente Svetlana Pogodina ir  literatūrzinātniece, tradicionālās un mūsdienu slāvu kultūras pētniece. Viņa ir LU Jūdaistikas studiju centra izpilddirektore. S. Pogodinas zinātniskās intereses saistās ar slāvu un ebreju folkloru, mūsdienu folkloru, mūsdienu krievu un slāvu literatūru.

Lekcijas paredzētas visiem, kam interesē ukraiņu valodas un kultūras jautājumi.

Lekcijas varēs vērot tiešraide: https://www.facebook.com/latvistika.lu/

Dalīties