Humanitāro zinātņu fakultāte (HZF) Latvijas Universitātes (LU) grandiozajā studiju festivālā skolēniem “L’Universs” 3. un 4. martā LU Akadēmiskajā centrā ir sagatavojusi īpašu programmu, piedāvājot interesentiem gan interaktīvā veidā iepazīt HZF studiju valodas, gan tikties ar mācībspēkiem, studentiem, absolventiem, lai noskaidrotu visu par studiju iespējām HZF.

3. martā (piektdien) un 4. martā (sestdien) no 9 līdz 17 LU Zinātņu mājas (Jelgavas ielā 3) otrajā stāvā visus interesentus gaidīs HZF studenti – konsultanti, kas palīdzēs orientēties studiju programmās un dienas aktivitātēs.

HZF abas pasākumu dienas “apdzīvos” divas Zinātņu mājas auditorijas. 201. telpāHZF Valodu darbnīcās – piektdien un sestdien būs iespēja interaktīvi darboties, iepazīstot valodas, kuras var studēt HZF. Vārdu spēles, mēles mežģi, atjautības un zināšanu pārbaude, dažādu kultūru un valodu pieredze, iespēja satikt interesējošo valodu un studiju programmu studentus un mācībspēkus un noskaidrot visu par studijām. Aicinām Valodu darbnīcu apmeklētājus  aplūkot pasākuma programmu un vērst uzmanību uz laiku, kad norit interesējošo valodu aktivitātes, bet priecāsimies redzēt piektdien un sestdien jebkurā laikā no 10 līdz 16.   

Savukārt 202. telpā Sarunu darbnīcā – skolēni, viņu vecāki, skolotāji abas dienas varēs ļauties izzinošām un noderīgām sarunām par to, ko studē un pēta HZF un kā iegūtā izglītība ir palīdzējusi  HZF absolventiem veidot veiksmīgu karjeru.

Katru dienu plkst. 11 kopā ar fakultātes dekāni prof. Indru Karapetjanu būs iespēja iepazīt HZF studiju piedāvājumu un noskaidrot interesējošos jautājumus par studijām.

3. martā Sarunu darbnīcā varēs uzzināt, kā un kāpēc antīkā pasaule tiek atainota videospēlēs, kāpēc antīkie mīti dzīvo šodien un kāpēc vispār ir vērts studēt klasisko filoloģiju –  par to stāstīs maģistrantes Anete Līva Vasermane, Agnese Upīte, Ilze Leite-Apine un doktorante Dina Eiduka. Savukārt iepazīt latviešu valodas konsultanta ikdienu un uzzināt par vienu no iespējamajiem baltu filologa karjeras ceļiem varēs, atnākot uz sarunu ar Latviešu valodas aģentūras galveno lingvisti un HZF lektori Evelīnu Zilgalvi.  Izzinošu pastaigu vārdnīcu attīstībā no senlaikiem līdz mūsdienām piedāvās angļu filoloģe, docente Laura Karpinska, bet to, vai esi gatavs anglistikas studijām, būs iespējams noskaidrot kopā ar docenti Antru Leini, kura interaktīvā spēlē piedāvās atpazīt angļu rakstnieka un filozofa Tomasa Mora darbu “Utopija” mūsdienu filmās.

HZF absolventu vidū ir daudz radošu personību – rakstnieku, dzejnieku, literātu, arī literatūras un teātra kritiķu. Tāpēc  3. marta pēcpusdienu noslēgs rosinoša saruna “Kā attīstīt sevī radošo dzirksti”, kurā piedalīsies jaunie rakstnieki, HZF absolventi –  franču filoloģe Laura Dreiže, vācu filoloģe Signe Viška un klasiskais filologs Gatis Ezerkalns, bet pasākuma otrajā daļā būs iespēja pašam kļūt par autoru, kopā ar rakstniekiem piedaloties radīšanas procesā. (Ja ir kāds jautājums rakstniekiem, droši uzdod to, rakstot Facebook.com/LUHZF vai Instagram @hzf_lu).

4. martā Sarunu darbnīcā sarunu ciklā “Parunāsim par slāvu valodām!”  docente Svetlana Pogodina, čehu valodas eksperte, docente Nadežda Kopoloveca un studenti pastāstīs, kāpēc studēt slāvu valodas. Būs iespēja kopā uzspēlēt spēli par Čehijas vēsturi un kultūru, bet sarunu cikla noslēgumā paredzēta neliela poļu valodas nodarbība kopā poļu valodas eksperti  Kristīni Barkovsku.

Sestdien Sarunu darbnīcā būs dažādas tikšanās ar HZF absolventiem. Par to, kādus ceļu paver klasiskās studijas, stāstīs klasiskā filoloģe, HZF zinātniskā asistente un doktorante Renāte Berga. Savā pieredzē par angļu filoloģijas studijām un tālāko karjeras izaugsmi  dalīsies portāla lsm.lv ziņu redaktore Maija Olšteina un angļu-skandināvu valodu moduļa (norvēģu valoda) absolvente, starptautiskā uzņēmuma “Visma Labs” klientu apkalpošanas speciāliste Dita Majore. Savukārt sestdienas pēcpusdienu noslēgs vācu filologu saruna “Kā es mācījos vācu valodu un kas no tā ir sanācis”.

Gaidīsim HZF Valodu un Sarunu darbnīcās!

Pasākumā “L’Universs” piedalīsies visas LU fakultātes. Būs iespēja uzzināt arī par mūžizglītības iespējām LU, par LU fondu un stipendijām un studentu mobilitāti Erasmus+ programmā u.c.

Festivāla Galvenās skatuves programma būs piepildīta gan ar lekcijām un padomiem, gan ar diskusijām. Piemēram, 3. marta fakultāšu mācībspēku diskusijā “Humanitārajām zinātnēm būs būt!” piedalīsies HZF Klasiskās filoloģijas nodaļas docente Ilona Gorņeva, bet 4. marta diskusijā “Kam es būšu vajadzīgs nākotnē?” – HZF Latvistikas un baltistikas nodaļas docente Inta Urbanoviča.

Būs arī pasākumi atslodzei – rīta rosme kopā ar LU Sporta centru, LU jauktā kora “Dziesmuvara” un folkloras kopas “Dandari” priekšnesumi. Bet pēc izzinoši un darbīgi pavadītās pirmās dienas priecāsimies kopā grupas “Citi zēni” koncertā.

Uz tikšanos festivālā – 3. un 4. martā no plkst. 9.00 līdz plkst. 18.00 LU Akadēmiskā centra Dabas un Zinātņu mājā, Torņakalnā, Jelgavas ielā 1 un 3, Rīgā.

Plašāk par pasākumu

Apskatiet visu programmu

Dalīties