Foto: Anglistikas Eiropas valodu un biznesa studiju 1. kursa studente Anna Trautmane (no kreisās) ar pasākuma “Studenta kurpēs” dalībnieci, 10. klases skolnieci Viktoriju Kuzminu. Foto autors: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

No 24. līdz 28. aprīlim vidusskolēniem bija iespēja kopā ar izvēlētās LU studiju programmas studentu apmeklēt lekcijas, seminārus un iepazīt studenta ikdienu. Pasākuma norises laikā 32 LU Humanitāro zinātņu fakultātes studenti iepazīstināja ar studiju norisi mūsu fakultātē 91 skolēnu no visas Latvijas.

Visvairāk skolēni vēlējās “ēnot” Āzijas studiju bakalaura studiju programmas un Anglistikas, Eiropas valodu un biznesa studiju programmas studentus, taču netrūka interesentu arī citās programmās. Skolēns pavadīja ar studentu vienu dienu. Ja “ēnu” studentam bija vairāk, tad varēja gadīties, ka kāda vidusskolēna kompānija studentam bija gandrīz katru dienu.

Ar savu pieredzi šajās “Studentu kurpēs” piekrita padalīties Anglistikas, Eiropas valodu un biznesa studiju 1. kursa studente Anna Trautmane: “Man bija iespēja iepazīstināt 4 jauniešus ar studijām HZF. Viņi klausījās ar mani lekcijas un piedalījās semināros, starpbrīžos es viņiem parādīju fakultāti un bibliotēku, runājām par ārpus Universitātes aktivitātēm (LU Sporta centrs, koris utt.), pastāstīju par manu studiju programmu un kādi man ir studiju kursi, kā arī pastāstīju par Erasmus+ un LU Fonda stipendijām. “Studenta kurpēs” biju piedalījusies arī rudens semestrī, jo man pašai ir stipendija un katrā semestrī man ir noteikts stundu skaits, kas jāpavada brīvprātīgajā darbā. Noteikti, ka nākamgad arī piedalīšos, jo es uzskatu, ka šī ir lieliska iespēja skolēniem, lai viņi varētu pareizi izvēlēties sev piemērotāko studiju programmu.”

Par saviem pirmajiem iespaidiem LU HZF pastāstīja arī Annas “ēnas”.

“Man bija ļoti noderīgi “iekāpt studenta kurpēs”, jo sapratu to, ka es vēlētos studēt sava studenta programmā,” atzīst 12. klases skolniece Alise Alute no Druvas vidusskolas. ““Studenta kurpēs” ir ārkārtīgi nozīmīgs pasākums, kas tiešām palīdz vidusskolēniem izvēlēties un izprast studentu ikdienu.”

Savukārt 12. klases skolniece Alise Puķīte no Rīgas 92. vidusskolas 12.klases norāda: “Bija ļoti interesanti iepazīt studenta dzīvi, jo nebija priekšstata, kā viss notiek Universitātē. “Man patika klausīties lekciju par mikroekonomiku un uzzināt kaut ko jaunu. Tiešām apsveru ideju studēt Anglistikas, Eiropas valodu un biznesa studijas Humanitāro zinātņu fakultātē.”

Arī Viktorija Kuzmina, kura šobrīd mācās Rīgas Teikas vidusskolas 10.klasē, atzīst: “Guvu lielisku pieredzi, kā notiek mācību process dažādās lekcijās, kā studenti pavada brīvo laiku un kā viņi organizē savu mācību procesu. Uzzināju nepieciešamo, lai varētu iestāties Latvijas Universitātē, par studēšanas iespējām un daudz ko citu. Kopumā bija ļoti interesanti parunāt ar studentiem par to, kāda ir viņu pieredze studējot, dzirdēt viņu ieteikumus, kā arī redzēt to, kā paiet viņu ikdiena. Noteikti iesaku ikvienam topošajam studentam “iekāpt studenta kurpēs”, jo tas tiešām ir ļoti noderīgi!"

Paldies liels vidusskolēniem, kuri viesojās šajā nedēļā LU Humanitāro zinātņu fakultātē, un vēl jo lielāks paldies visiem mūsu studentiem, kuri veltīja laiku un enerģiju, lai iepazīstinātu jauniešus ar, iespējams, viņu nākamo studiju vietu.

Dalīties