Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes (LU HZF) studentu grupa kopā ar LU Ibēristikas studiju centra vadītāju asoc. prof. Allu Placinsku no 4. līdz 8. septembrim piedalīsies Valensijas Universitātes organizētājā BIP (Blended Intensive Programme) mobilitātes programmā Spānijā, Valensijā.

BIP mobilitāte ir jauns ERASMUS+ mobilitātes veids, kas norisinās kombinētā formātā un apvieno 3-4 virtuālās sesijas kopā ar vienu klātienes studiju nedēļu mērķa augstskolā. Tajā var piedalīties studenti ar dažādām valodu prasmēm un zināšanām un no dažādām programmām. Katra BIP programma ir veltīta kādai konkrētai tēmai. Par dalību BIP mobilitātē studenti saņem sertifikātu un 2 KP. Šajā mobilitātes programmā piedalīsies studenti un pasniedzēji no četrām valstīm: Spānijas, Vācijas, Rumānijas un Latvijas.

BIP programma Valensijas Universitātē ir veltīta reģiona gastronomijas vietai un nozīmei, veidojot šī Spānijas reģiona kultūras identitāti. Programmas teorētisko daļu nodrošinās pasniedzēji no četrām universitātēm: Valensijas, Latvijas, Maincas un Sibiu.

Lekcijās tiks akcentēta ēdiena un nacionālās virtuves saikne ar kino, literatūru un mākslu. Praktiskajās nodarbībās projekta dalībnieki piedalīsies ēdienu un dzērienu degustācijās Valensijas pilsētas tradicionālās vietās, izbaudīs vietējās virtuves kulta ēdienus un paši piedalīsies gastronomisko brīnumu radīšanas svētkos. Projekts noslēgsies ar studentu Gastro-Human prezentācijām.

Dalīties