Ar prieku sveicu visus LU Humanitāro zinātņu fakultātes studentus un darbiniekus, 2023./2024. akadēmisko gadu iesākot!

Ceru, ka esat gandarīti par vasaras brīvdienām un Jums bija iespēja tās kvalitatīvi pavadīt kopā ar draugiem un ģimeni. Esmu pārliecināta, ka mēs visi esam izbaudījuši šīs vasaras plašās kultūras iespējas, starp kurām XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki izcēlās kā latvietības kulminācija, nacionālās vienotības un nacionālās identitātes simbols.

Jaunais akadēmiskais gads ir sācies, un esam priecīgi, ka mūsu pašu un starptautisko studentu uzņemšana jaunajam mācību gadam ir saglabājusies nemainīga, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Tas liecina par valodu un kultūru studiju nozīmes novērtējumu akadēmiskās un profesionālās karjeras veidošanā un, nenoliedzami, arī personīgās dzīves bagātināšanā.

Humanitāro zinātņu fakultāte turpina solidarizēties ar Ukrainas iedzīvotājiem, un esam lepni, ka varam atbalstīt Ukrainas studentus, sedzot viņu studiju maksu no fakultātes un universitātes līdzekļiem. Tāpat mācības mūsu ēkā arī šogad turpinās Rīgas Ukraiņu vidusskolas skolēni.

Jaunā mācību gada sākums vienmēr nes jaunu enerģiju. Latvijas Universitātē gads parasti sākas ar dažādiem notikumiem – nupat aizvadītie Latvijas lielākie studentu svētki “Aristotelis” un Latvijas Universitātes 104. gadadiena, ko šogad svinēsim 28. septembrī, ir visizcilākie, taču, protams, šajā gadā ir plānoti vēl daudzi pasākumi. Es aicinu ikvienu izmantot dažādās iespējas, ko sniedz fakultāte un Latvijas Universitāte.

Novēlu visiem daudz enerģijas, vērtīgu un aizraujošu gadu un uz tikšanos fakultātē!

LU Humanitāro zinātņu fakultātes dekāne prof. Indra Karapetjana

Dalīties