No š. g. 20. līdz 24. maijam, pateicoties Erasmus programmai, Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē (LU HZF) viesojās spāņu rakstniece un Valjadolidas Universitātes (Spānija) profesore Marija Sansa Kasaresa (María Sanz Casares).

Profesores Marijas Sansas Kasaresas specialitāte ir angļu literatūra un valoda. Uzturēšanās laikā fakultātē viņa tikās ar franču un angļu filoloģijas studentiem, kuri apgūst spāņu valodu kā otro svešvalodu, un nolasīja viņiem lekciju  par akadēmisko spāņu valodu. Profesore dalījās ar studentiem ne tikai ar akadēmisko, bet arī ar savu rakstnieces pieredzi, stāstot par savu pirmo romānu “Ceļojuma beigas” (2008), kas veltīts Erasmus pieredzei.  Romāns stāsta par spāņu studenti, kura dodas Erasmus ceļojumā uz Antverpeni Beļģijā, viņas emocionālajiem pārdzīvojumiem un kultūras pieredzi, kas mainīja viņas dzīvi. Un, kā saka pati rakstniece: “Viena ceļojuma beigas vienmēr ir cita ceļojuma sākums.”

Marija Sansa Kasaresa ir arī autore romāniem “El crimen del Campo Grande” (2010), “Pasos en falso”  (2016), “La expectación de Tarun Mishra” (2020), viņai pieder arī rakstniekam Oskaram Vaildam veltīts pētījums “El Universo de los cuentos de Oscar Wilde” (1996).

Tikšanos ar rakstnieci organizēja LU HZF Romānistikas nodaļas Ibērijas un Latīņamerikas studiju centrs.

Dalīties