Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultāte (LU TF) sadarbībā ar Labklājības ministriju un interneta žurnālu "Satori" rīko starptautisku starpkonfesionālu konferenci "Dzimums un dzimte: teoloģiskā perspektīva", kas notiks 27. aprīlī, sākot no plkst. 10.30, LU Bibliotēkā, O. Kalpaka bulvārī 4.

 

Jau vairākus gadus Latvijas sabiedrībā plaši debatēts par dzimuma un dzimtes jēdzieniem, to ietekmi sabiedrības attīstībā, kā arī šo jēdzienu izpratni saistībā ar vardarbību pret sievieti un ģimeni kopumā. Dzimumu līdztiesība un ar to saistīto jēdzienu lietošana un interpretācija ir plaši diskutēta medijos un plašākā sabiedrībā. Diskusiju uztur arī kristīgās kopienas autoritātes un piederīgie.

Tāpēc, atsaucoties Romas katoļu baznīcas pārstāvju iniciatīvai rīkot publisku teoloģisku diskusiju veltītu šai tēmai, LU TF sadarbībā ar Labklājības ministriju un interneta žurnālu "Satori" rīko starptautisku konferenci “Dzimums un dzimte: teoloģiskā perspektīva”.

Pasākums turpinās 2016. gadā uzsākto akadēmisko diskusiju sēriju, ko LU Sociālo zinātņu fakultāte, kā arī Sastatāmās valodniecības un tulkošanas nodaļa un Dzimtes studiju centrs rīkoja sadarbībā ar Labklājības ministriju un interneta žurnālu "Satori". 

Izpratne par sieviešu un vīriešu vienlīdzīgām iespējām un tiesībām jeb dzimumu līdztiesību laika gaitā ir mainījusies gan teoloģijā, gan citās akadēmiskajās disciplīnās. Konferencē piedalīsies teologi no Ungārijas, Nīderlandes un Latvijas, kā arī dažādu konfesiju pārstāvji un praktiskajā kalpošanā iesaistītie cilvēki. 

Vietu skaits zālē ir ierobežots, tādēļ, lai pieteiktos apmeklēt konferenci, rakstiet uz e-pastu: konference@lm.gov.lv

Konferences darba valodas: latviešu  un angļu. Konferencē tiks nodrošināts tulkojums atbilstoši latviešu vai angļu valodā. 

Konferences tiešraidi nodrošinās Latvijas Universitāte. To varēs vērot arī interneta žurnāla "Satori" tīmekļa vietnē.

Dalīties