Pavisam drīz, 25. jūnijā, sāksies elektroniskā pieteikšanās studijām Latvijas Universitātes (LU) studiju programmās. Tāpēc no 4. jūnija LU sāk uzņemšanas kampaņu, gatavojoties studentu uzņemšanai visās studiju programmās 2018./2019. studiju gadā.

Šogad uzņemšanas devīze ir “Pieslēdzies panākumiem!”. Vārds “pieslēdzies” mūsdienu pasaulē nozīmē iekļūt kādā jaunā informatīvā telpā, būt aktīvam, līdzdalīgam un piederīgam. Līdz ar to aicinājums “Pieslēdzies panākumiem!” izceļ ciešo saistību starp “Latvijas Universitāti” un “panākumiem”, kā arī mudina uz aktīvu rīcību - pieslēgties pasaulei, kurā īstenot savus mērķus un sapņus, gūt jaunas zināšanas, pieredzi, iespējas karjerā un dzīvē -  tas viss, pateicoties studijām LU.

LU jaunos studentus uzņems 13 fakultātēs, 8 reģionālajās filiālēs, 151 daudzpusīgā un kvalitatīvā studiju programmā. Izvēle studēt LU nozīmē iegūt izcilu izglītību un veiksmīgi darboties visdažādākajās jomās. Latvijas Universitātē iegūt, stiprināt un papildināt savas zināšanas un prasmes studenti var plašā zinātņu spektrā - dabas, eksaktajās, humanitārajās un sociālajās zinātnēs.

Pieejamo studiju programmu klāsts aplūkojams LU “Gribu studēt” mājaslapā, kā arī iespējams noskatīties videoklipus par LU 13 fakultātēm - iepazīties ar to mācībspēkiem, aplūkot studiju vidi un izzināt karjeras iespējas.

Elektroniskā pieteikšanās studijām norisināsies no 25. jūnija līdz 10. jūlijam, izmantojot e-pakalpojumu www.latvija.lv. Elektronisko pieteikumu apstiprināšana vai iesniegšana klātienē notiks laikā no 3. jūlija līdz 10. jūlijam gan LU, gan citos vienotajā uzņemšanā iesaistīto augstskolu uzņemšanas punktos.

LU nemainīgi ir Latvijas nacionālā, vadošā un ietekmīgākā universitāte. Pēc studentu kopskaita tā patlaban ir arī Latvijā lielākā augstākās izglītības iestāde. LU studiju programmas ir Latvijas darba devēju vidū visaugstāk visnovērtētākās, bet LU studenti darba tirgū paši pieprasītākie - 93% iegūst darbu tūlīt pēc studiju beigšanas, turklāt 96% strādā labi atalgotu un interesantu darbu jau gada laikā pēc studijām.

Tuvāko piecu gadu laikā Torņakalnā tiks izveidots viens no modernākajiem studiju centriem un studentu pilsētiņa - LU Akadēmiskais centrs. 2015. gadā durvis vēra Dabas māja, bet jau šī gada nogalē durvis vērs Zinātņu māja, kurā izvietotās laboratorijas būs unikālas ne vien Latvijas, bet Baltijas mērogā. No nākamā akadēmiskā gada otrā semestra turp pārcelsies Fizikas un matemātikas fakultātes un Medicīnas fakultātes studenti, to akadēmiskais un vispārējais personāls. Tuvāko piecu gadu laikā Akadēmisko centru papildinās Rakstu māja humanitārajām un sociālajām zinātnēm, tiks uzbūvēti apartamenti studentiem, vieslektoriem, kā arī sporta infrastruktūra un tehnoloģiju parks.

Pieslēdzies panākumiem! – nāc studēt Latvijas Universitātē!

Dalīties