Latvijas Universitātes Bibliotēka gaida jaunos studentus Centrālajā bibliotēkā un 11 nozaru bibliotēkās, piedāvājot informācijas resursus LU studiju un pētniecības darba attīstībai un mūsdienīgu, daudzveidīgu un vienotu pakalpojumu servisu.

LU Bibliotēkas krājumā pieejami ap 2 miljoniem tradicionālo informācijas resursu vienību, kas ir atspoguļoti kopkatalogā un LU Bibliotēkas kartīšu katalogos. Bibliotēkas krājumā ir pieejamas arī unikālas speciālās kolekcijas un dāvinājumi ar zinātnisku un kultūrvēsturisku nozīmību. LU Bibliotēka nodrošina piekļuvi vairāk nekā 100 000 kvalitatīvu e-resursu - abonētajām datubāzēm, izmēģinājuma pieejas datubāzēm un brīvpieejas resursiem dažādās zinātņu nozarēs. Lai būtu vieglāk orientēties plašajā e-resursu klāstā, iesakām izmantot vairākus LU Bibliotēkas piedāvātos e-pakalpojumus - E-resursi no A līdz Z, LU abonēto datubāzu saraksts pa zinātņu nozarēm, LU abonēto datubāzu saraksts pa e-resursu veidiem. Informējam, ka abonētās datubāzes LU studentiem ir pieejamas LU Bibliotēkas un LU telpās, kā arī ārpus LU, izmantojot datubāzu serveri vai VPN pieslēgumu. Brīvpieejas resursi ir brīvi pieejami internetā. Aicinām izmantot arī LU Bibliotēkas veidotās datubāzes, kurās atrodama informācija par LU zinātniskajiem un pētniecības sasniegumiem – LU mācībspēku un zinātnieku publikācijām, LU izstrādātajām un aizstāvētajām disertācijām, LU studentu aizstāvētajiem noslēguma darbiem. Visi LU Bibliotēkas pamatpakalpojumi ir bezmaksas, taču bibliotēka piedāvā vēl papildus maksas pakalpojumus. Lai varētu izmantot LU Bibliotēkas pakalpojumus, vispirms nepieciešams reģistrēties. Reģistrācija iespējama LU Bibliotēkas Centrālajā bibliotēkā vai jebkurā nozaru bibliotēkā, līdzi ņemot LU studenta apliecību, ko pēc reģistrēšanās varēs izmantot kā lasītāja karti. Reģistrēšanās laikā lietotājam tiek izsniegts ID numurs un parole, lai varētu lietot elektronisko kopkatalogu, kur iespējams meklēt, pasūtīt, rezervēt informācijas resursus un pagarināt to izmantošanas termiņus u.c. Aicinām pirms došanās reģistrēties jau iepriekš iepazīties ar LU Bibliotēkas lietošanas noteikumiem. LU Bibliotēka piedāvā arī apmācības LU Bibliotēkas izmantošanā. Informācijas resursu izmantošanas patstāvīgai apguvei aicinām izmantot Bibliotēkas veidoto e-kursu, kur pieejama plašāka informācija par bibliotēkas piedāvātajiem resursiem, pakalpojumiem, kopkataloga un e-resursu izmantošanu, LU portālā ievietoti arī LU Bibliotēkas lietotāja ceļveži. Paplašinātai resursu izmantošanas apguvei LU Bibliotēka piedāvā apmācību sistēmu, aicinām visus interesentus pieteikties uz jebkuru no piedāvātajām apmācībām un izvēlēties atbilstošāko apmācību tematu un vietu. Aicinām arī ikvienu studentu piedalīties LU Bibliotēkas rīkotajos pasākumos un apmeklēt izstādes. Aktuālā informācija par LU Bibliotēku vienmēr atrodama LU portāla sadaļā Bibliotēka. Uz visiem neskaidrajiem jautājumiem atbildēs un individuālas konsultācijas sniegs:
  • LU Bibliotēkas konsultants
Kontaktinformācija:
Tālrunis: 67034432
E-pasts: info-bibl@lu.lv
Skype: LU Bibliotēkas konsultants
LU portāls: sadaļa “Jautā bibliotekāram”
  • Bibliotekāri visās LU Bibliotēkas <link http: www.lu.lv biblioteka par-biblioteku darba-laiki-un-kontakti>nozaru bibliotēkās.
Gaidām Jūsu jautājumus un aicinām apmeklēt LU Bibliotēku!  

Dalīties