Latvijas Universitātes pirmā kursa studentiem studijas parasti sākas ar Aristoteļa svētkiem, bet tāda īsta iepazīšanās ar saviem grupas biedriem notiek, kad pirmo reizi visi satiekas. Humanitāro zinātņu fakultātē Angļu filologi tiekas 1.septembrī, bet Moderno valodu un biznesa studiju BSP pirmkursnieki jau 28.augustā.

Esi izvēlējies studēt „angļos”? Svešvalodu zināšanas ir arvien pieprasītas Latvijas un pasaules darba tirgū. Izcilas angļu valodas, kā arī skandināvu valodu zināšanas, veicina konkurētspēju Latvijas darba tirgū un karjeras izaugsmes iespējas. Tas, kā stāsta programmas direktore asociētā profesore Indra Karapetjana, acīmredzot, izskaidro studentu lielo interesi par Angļu filoloģijas programmu 2014.gadā:  „Esam gandarīti, ka veiktie programmas pilnveides pasākumi ir devuši ieguldījumu šādai pozitīvai studentu skaita tendencei, neraugoties uz vidusskolas absolventu skaita samazinājumu’. Ja esi jau kļuvis par Angļu filoloģijas bakalaura studiju programmas pilna laika klātienes 1.kursa studentu, tad gaidām Tevi 1.septembrī plkst. 10:00 Visvalža ielā 4a, kur visu programmu pirmkursniekus sveiks fakultātes dekāne profesore Ilze Rūmniece. Pēc tam nāc uz 401.auditoriju, kur varēsi iepazīties ar programmas akadēmisko un administratīvo personālu un uzzināt vairāk par to, kas Tevi sagaida, esot studenta kārtā. Savukārt, Angļu filoloģijas bakalaura studiju programmas nepilna laika neklātienes 1.kursa studentus 6.septembrī plkst 9.30 uzrunās programmas direktore. Nāc un uzzini, kas Tevi sagaida, studējot „angļos”!
Esi izvēlējies studēt
modernajos”? Kā jau katru gadu bakalaura studiju programmas „Moderno valodu un biznesa studijas” pirmā kursa studentiem mācības sāksies jau augusta beigās ar “Iepazīšanās dienām”. To laikā draudzīgā un jautrā atmosfērā būs iespēja tuvāk iepazīties gan ar programmas administratīvo, gan akadēmisko personālu, gan, protams, ar vecāko kursu studentiem, kas var dot daudz derīgu padomu par studiju procesu un studentu dzīvi. Bet pats svarīgākais – ir iespēja iepazīt jaunos grupas biedrus un iegūt jaunus draugus neformālā atmosfērā, kopā veicot atjautības un komandas veidošanas uzdevumus. Tad pirmā nedēļa un studiju sākums noteikti vairs nebūs tik biedējoši. Paskaties, cik jautri mums ir gājis iepriekšējos gados!
www.hzf.lu.lv/fotogalerija/foto2013/orientacijas-dienasmvbs/
www.hzf.lu.lv/fotogalerija/foto2012/mvbs-orientacijasdienas/ Šogad „Iepazīšanās dienas” pilna laika studentiem ir 28. un 29. augustā, bet nepilna laika neklātienes studentiem – 30 augustā. Sākums visās dienās plkst. 10:00. Uz tikšanos Visvalža ielā 4a, 401. auditorijā!


Neesi vēl pieteicies studijām?
Tu arī vēlies to visu izbaudīt, bet neesi pieteicies studijām? Nebēdā, nāc uz Visvalža ielu 4a no 25. – 27. augustam, jo tad notiks papildus uzņemšana pilna laika maksas grupās un nepilna laika neklātienes studiju grupās abās programmās. Vairāk informācijas par uzņemšanas laikiem: www.lu.lv/gribustudet/pamatstudijas/uznemsanas-kartiba/2014-2015-rudens/kalendars/papildusgrafiks-vasara/  

Dalīties