Annas Lindes EuroMed fonds starpkultūru dialogam dibināts 2005. gadā. Fonda ilgtermiņa mērķis ir “sniegt cilvēkiem iespēju strādāt kopā, lai veicinātu starpkultūru dialogu un izveidotu EuroMed reģionu par telpu, kurā valda sadarbība, mobilitāte un miers.” Šis fonds pazīstams ar interesantajiem pasākumiem jauniešiem, kurus rīko tā Latvijas nacionālā tīkla dalīborganizācijas.

Šogad Annas Lindes fonda Latvijas nacionālajam tīklam pievienojusies arī LU, tāpēc gaidāmi dažādi aizraujoši pasākumi  studentiem.  Pirmais no tiem ir radošās rakstīšanas konkurss "Studenta dienasgrāmata", kas notiek Annas Lindes fonda projekta "1001 stāsts starpkultūru dialogam" ietvaros: Autors iedomājas, ka ir students kādā Tuvo Austrumu valstī (vēlams, arābu vai turku tautības, nevis eiropietis). Šis students raksta dienasgrāmatu, kurā minēti dažādi notikumi, pārdomas, iespējams, nākotnes plāni... Informācija par valsts kultūru, dzīves apstākļiem un valodu jāparāda kontekstā, kā pašsaprotamu.  Apjoms: 750 – 1250 vārdi (3-5 A4 lapas)
Galvenais kritērijs - Tuvo Austrumu vides, kultūras izpratne, faktu pareizība.
Papildkritēriji – saistošs, interesants, dinamisks stāstījums; valodas pareizība.
Tiek pieņemti darbi latviešu, angļu, krievu un arābu valodās. Darbus sūtīt elektroniski uz  e-pastu  ingrida.kleinhofa@lu.lv  līdz  4. aprīlim.

Sekojiet līdzi aktualitātēm ALF LV tīkla kontos Facebook  www.facebook.com/annaslindesfondsLV/ un Twitter @annaslindes; šī pasākuma  mirkļbirka ir #1001Starpkult_LV
Vairāk par Annas Lindes fonda uzdevumiem, darbības jomām un aktivitātēm lasiet tā mājas lapā

Par projektu "1001 stāsts starpkultūru dialogam”

Dalīties