Latvijas Nacionālā bibliotēka, Nacionālā centrālā bibliotēka (Taipejā, Taivānā) un Latvijas Universitātes Austrumāzijas pētniecības centrs AsiaRes ielūdz Jūs piedalīties izstādes 文明之印記 Civilizācijas nospiedumi: Grāmatu kultūra literārajā Ķīnā (900 – 1900) atklāšanā 2015. gada 27. augustā, plkst. 16:00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas izstāžu zālēs Rīgā, Mūkusalas ielā 3.

Izstāde „Civilizācijas nospiedumi: Grāmatu kultūra literārajā Ķīnā (900 – 1900)" ir Latvijas Nacionālās bibliotēkas, AsiaRes un Taivānas Nacionālās Centrālās bibliotēkas kopīgais projekts. Tā iepazīstina apmeklētājus ar ķīniešu iespiešanas tradīciju un intelektuālas elites dzīves daudzpusību, kā arī mēģina rosināt jautājumus un pievērst lielāku uzmanību tam, ka žestos, vārdos, formās un saturos, kas neiekļaujas vispārpieņemtajos priekšstatos, bieži mīt atbrīvojoša patiesība.

Izstādes mērķis ir piedāvāt populārzinātnisku ieskatu Ķīnas un Austrumāzijas civilizācijas attīstībā, kas veidojās tradicionālās literārās elites, kultūras un grāmatu popularizācijas mijiedarbībā, kuras rezultātā Ķīna 10. - 20. gs. pakāpeniski sāka tuvoties mūsdienīgiem laikiem.

PROGRAMMA:
16.00: Izstādes atklāšana
17:00  Pieņemšana
17:40  Prof. Hu Siao-⁠chen lekcija “Pusnaktī rakstot: Cjin dinastijas sieviešu romāni dzejā”
Lekcija notiks angļu valodā.

RSVP līdz 24. augustam

tālr.: +371 67716237
e-⁠pasts: kristine.robezniece@lnb.lv

Dalīties