Angļu filoloģijas bakalaura studiju programma (BSP) ir akadēmiska programma, kas attīsta vietējam un ārzemju darba tirgum nepieciešamās kompetences, prasmes, valodu un kultūru zināšanas, lai programmas absolventi varētu sekmīgi strādāt valsts iestādēs, privātos uzņēmumos, sabiedriskās organizācijās Latvijā un ārvalstīs.

Studentu skaita ziņa tā ir viena no lielākajām programmām LU un lielākā Humanitāro zinātņu fakultātē.

Angļu filoloģijas BSP studijas notiek angļu valodā. Tās obligāto saturu veido gan kursi anglistikā, piem. Angļu valodas fonētika un fonoloģija, Angļu valodas mutvārdu un rakstveida saziņa, Integrētā tekstu analīze, Angļu valodas normatīvā gramatika, Tulkošanas pamati, gan citu zinātņu nozaru kursi, piem. Saskarsmes psiholoģija un Filozofijas pamati. B daļas kursi ir Angļu valodas leksikoloģija un stilistika, Semināri tulkošanā, Lielbritānijas, ASV, Kanādas kultūras studijas, Modernisma un postmodernisma literatūra un citi ar valodniecību, kultūru un literatūru saistīti kursi. Papildus angļu valodai var apgūt vēl vienu svešvalodu (vācu, itāļu, spāņu vai franču).

Apmaiņas programmas ERASMUS  ietvaros ir iespēja studēt kādā no Eiropas augstskolām (piem. Minhenes, Vaksjo, Sanderlendas, Portsmutas, Maincas, Suleimana Demirela universitātēs).

Pēc studiju programmas absolvēšanas ir iespējas turpināt studijas LU Angļu filoloģijas maģistra studiju programmā, profesionālajās studiju programmās: "Tulkotājs", "Konferenču tulkošana", "Moderno valodu skolotājs", kā  arī citās augstskolās Latvijā un ārvalstīs. Iegūstamais grāds: humanitāro zinātņu bakalaurs filoloģijā Iepriekšējā izglītība: vispārējā vai profesionālā vidējā izglītība 2010./2011. ak. g. pilna laika klātienes (PLK), nepilna laika klātienes (NLK) un nepilna laika neklātienes (NLN) studijām uzņemšana notiek konkursa kārtībā, pamatojoties uz vidusskolas centralizēto eksāmenu angļu un latviešu valodā un literatūrā atzīmēm. Reflektantiem, kuri ir ieguvuši vidējo izglītību līdz 2003.gadam ieskaitot, ņem vērā attestāta vidējo atzīmi latviešu valodā un literatūrā, atzīmi angļu valodā un vidējo atzīmi visos mācību priekšmetos.  Studijas NLK  un NLN ir labākā izvēle, lai apvienotu darba slodzi ar mācībām. NLK nodarbības notiek 5 reizes nedēļā no plkst. 18:15. NLN kontakstundas ir plānotas sestdienās.
 

Studiju forma

PLK

NLK

NLN

Ilgums (gadi)

4 (8 semestri)

4,5 (9 semestri)

5 (10 semestri)

Budžeta vietas

24

-

-

Maksas vietas

180

50

50

Maksa (gadā)

1200

850

850


Programmas direktore:
asoc. prof. Indra Karapetjana, indra.karapetjana@lu.lv

Visa informācija par iestāšanos studiju programmā



Dalīties