Šogad LU HZF Latvistikas un baltistikas nodaļa uzņem studentus, kuriem pēc 1.kursa būs iespēja specializēties teātra zinātnē, Baltu filoloģijas programmā.

Tas nozīmē – atvieglotus noteikumus teātra biļešu iegādē, praksi teātrī – mēģinājumu procesa fiksēšana, teātra kritikas seminārus, kur tiek analizētas jaunākās izrādes, notiek radošas tikšanās ar aktieriem un režisoriem. Lekciju kursos tiek apgūta latviešu un ārzemju teātra vēsture, teātra un performances teorija.

Absolvējot bakalaura studijas, iespējams turpināt tālāku specializāciju izvēlētajā nozarē, jo mūsu valstī vienīgi HZF piedāvā maģistrantūras un doktora studijas teātra zinātnē. Šo programmu absolventi strādā par teātru literāro daļu vadītājiem, izrāžu vadītājiem, pat teātra direktoriem, kā arī laikrakstu, žurnālu, elektronisko izdevumu redakciju darbiniekiem – kultūras darba organizatoriem un recenziju autoriem. Programmu studentiem dota iespēja publicēties elektroniskajā teātra žurnālā kroders.lv, ko vada programmas pasniedzējas – aktīvas teātra kritiķes Līga Ulberte un Ieva Rodiņa.  

Dalīties