Latvijas vēstnieks Grieķijā M. Klišāns pasniedz Dr. R. Vitam atzinības rakstu. Fotogrāfijas avots: Latvijas Republikas vēstniecības Grieķijas Republikā mājas lapa

Klasiskais filologs Dr. Ričards Vits (Richard Witt) ir aizrautīgs hellēnistikas pētnieks, kas dziļi un izjusti atklājis hellēņu gaitas laikmetu malumā. Nu jau pensionētais profesors kopš 1989. gada dzīvo Grieķijas galvaspilsētā Atēnās. Ar Latvijas vēstniecības Grieķijā laipnu gādību Rīgā nogādāta prāva daļa Dr. Ričarda Vita grāmatu kolekcijas, kuru klasiskais filologs dāsni dāvājis Latvijas Universitātes Bibliotēkai.

Dr. Ričarda Vita dāvinātajā grāmatu kolekcijā rodami gan antīko tekstu izdevumi oriģinālvalodā un tulkojumos, gan zinātniski izdevumi, vārdnīcas, mācību grāmatas angļu, jaungrieķu un franču valodā. Saņemtā kolekcija ir vērtīgs ieguvums ne tikai antīkās senatnes un hellēnistikas kultūrmantojuma pētniekiem, bet arī ikvienam interesentam, kam rūp humanitāro zinātņu jomai aktuālo vērtību pārneses un saglabāšanas jautājumi. 26. maijā Māris Klišāns, Latvijas vēstnieks Grieķijā, pasniedza Dr. Ričardam Vitam vēstnieka atzinības rakstu un pateicās par dāvinājumu. Tikmēr Latvijas Universitātē saņemtā grāmatu kolekcija rosina domāt par tiltiem, kurus ceļ saglabāta un tālāk nodota vārda spēks; tie raisa jaunas intereses, baro saistošus un aktuālus pētījumus un, pārvarot laika un telpas skaudrās robežas, aicina doties bagātinošā pašizziņas ceļojumā – šoreiz caur jaunlaiku griežiem uz antīko pasauli un atpakaļ.

Dalīties