Latvijas Universitātes (LU) Humanitāro zinātņu fakultātes (HZF) Lietišķās valodniecības centrs (LVC) ir atsācis piedāvāt svešvalodu tālākizglītības kursus un starptautiski atzītu angļu valodas prasmju eksāmenus, atsaucoties uz daudzo interesentu vēlmi apgūt un pilnveidot savas svešvalodu prasmes LU HZF speciālistu vadībā, kas nodrošina respektablu akadēmisku un profesionālu izglītību šajā jomā.

LU HZF LVC piedāvā plašu svešvalodu - angļu, franču un spāņu valodu kursu klāstu dažādiem profesionāliem un studiju mērķiem. Piemēram, ‘Korektīvais angļu valodas izrunas’ kurss paredzēts klausītājiem, kas vēlas uzlabot izrunas prasmes runā, diskusijā, intervijā un prezentācijā. Kurss ‘Diplomātiskā angļu valoda’ ir domāts interesentiem ar labām angļu valodas zināšanām, kas vēlas pilnveidot valodas lietojuma prasmes profesionālajā saskarsmē un darbībā ar starptautiskām institūcijām. Kursa ‘Angļu valoda profesionāliem mērķiem: jurisprudence’ mērķis ir uzlabot mutvārdu un rakstveida valodas lietojuma kompetenci tiesību nozares kontekstā. Kursa ‘Franču valodas pamatlīmenis (A1)’ ietvaros, apskatot vienkāršas sadzīviskas tēmas, tiek apgūtas franču valodas leksikas un gramatikas zināšanas un tiek veidota izpratne par starpkultūru komunikāciju. „Lietišķās spāņu valodas” kurss sagatavos interesentus bez priekšzināšanām mutvārdu un rakstveida saziņai lietišķās situācijās. Sagatavošanā ir skandināvu (norvēģu, zviedru un dāņu) valodu kursi. Uzkrātā akadēmiskā un pedagoģiskā darba pieredze, strādājot akadēmisku darbu, un nepārtraukta profesionāla pilnveide ir ļāvusi HZF pasniedzējiem sevi parādīt kā kvalificētus speciālistus, kas nodrošina valodu kursu augstu lingvistisko un pedagoģisko kvalitāti. Nodarbībās tiek izmantota mūsdienīga valodu mācīšanas metodika, atbilstoša studējošo vecumam, iepriekšējai valodu apguves pieredzei un citiem aspektiem, balstoties uz zinātniski pamatotiem valodu apguves teorētiskiem un empīriskiem pētījumiem dažādās jomās, piemēram, izglītībā, zinātnē, ekonomikā, finansēs, politikā, diplomātijā, dabaszinātnēs, jurisprudencē. Informāciju par kursiem var atrast LU mājas lapā www.hzf.lu.lv/zinas/t/14988/ Līdztekus valodu kursiem LVC veic arī valodu zināšanu pārbaudi. Mācības uzsākot, tiek noteikts valodu zināšanu līmenis, lai maksimāli paaugstinātu mācību rezultātus. Sekmīgi beidzot mācības, tiek izsniegta Latvijas Universitātes apliecība ar valodas prasmju līmeņa apguves apliecinājumu. LVC ir akreditēts Pearson Language Tests (PLT) Testēšanas centrs. Iegūtā licence dod tiesības administrēt Pearson Test of English General, PTE Young Learners, kas ir pasaulē atzīti valodas prasmju līmeņu noteikšanas testi. PTE ir izstrādāti pamatojoties uz dokumentu „Eiropas kopīgās pamatnostādnes valodu apguvei”  (The Common European Framework of Reference for Languages) un piedāvā valodu prasmju pārbaudi sešos līmeņos – no A1 līdz C2 līmenim. Eksāmeniem, kas notiek trīs reizes gadā (maijā, jūnijā, decembrī) var pieteikties līdz: 
1. aprīlim,  25. aprīlim  un 15. oktobrim.   Lai labāk sagatavotos eksāmeniem, LVC piedāvā tālākizglītības valodu sagatavošanas kursus Pearson Test of English eksāmeniem (līmeņi B1-C1) un semināru par Pearson Test of English eksāmenu struktūru un norisi, kas notiks 19. septembrī Visvalža ielā 4A plkst. 16:00. Mūsdienu steidzīgajā dzīves ritumā, cilvēki labprāt izvēlas mācīties vietās, kur nodrošināta ērta satiksme.  LVC piedāvā valodu nodarbības, kā arī zināšanu pārbaudes testus pašā Rīgas centrā netālu no Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas Visvalža ielā 4a, Humanitāro zinātņu fakultātes telpās. Informācija un pieteikšanās Pearson Tests of English eksāmenam un dalībai seminārā pa e-pastu: test.centrs@lu.lv.

Dalīties