2013. gada 10. un 11. jūnijā Humanitāro zinātņu fakultātes Anglistikas nodaļā bakalaura darbus aizstāvēja pirmie 19 bakalaura studiju programmas "Moderno valodu un biznesa studijas" topošie absolventi.

Studiju programma ir pirmā šāda veida programma ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā. Tās īstenošana tika uzsākta 2009. gada septembrī. Sadarbībā ar Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultāti, studentiem tiek piedāvāta integrēta bakalaura studiju programma, kas ļauj iegūt zināšanas un prasmes divās svešvalodās un biznesa pamatos. Studijas notiek galvenokārt angļu valodā un arī bakalaura darbs ir jāraksta un jāizstāv angļu valodā. Programmas absolventi iegūst bakalaura grādu humanitārajās zinātnēs, bet bakalaura darbs tiek aizstāvēts lietišķās valodniecības apakšnozarē.

Par to, ka šajā studiju programmā tiešām ir jāintegrē zināšanas vairākās jomās, lai ļauj spriest dažas no studentu aizstāvētajām bakalaura darbu tēmām: Laika jēdziena salīdzināšana biznesa vidē dažādās kultūrās; "Politiskais korektums" valodas lietojumā; Preses relīze kā žanrs; Metafora banku un finanšu jomā lietojamajā angļu valodā; Vārdšķiru, simbolu un saīsinājumu lietojuma biežums tvitera ierakstos; Īpašības vārdu un teikuma beigu pieturzīmju lietojums avīžu rakstu ievadu korpusā; Prozodijas loma uzstāšanās veidošanā; Kohēzijas līdzekļi ISO 9000 standartos; Konceptuālās metaforas lietojums rakstos par cilvēkresursiem; Latviešu valodā neesošo angļu valodas ekonomikas terminu tulkošana; Runas aktu pārprašana starpkultūru komunikācijā; Neverbālās komunikācijas starpkultūru aspekta salīdzināšana biznesa vidē. Sveicam visus 19 sekmīgi aizstāvēto darbu autorus un tiekamies izlaidumā 25. jūnijā plkst. 16:00.  

Dalīties