Kristiana Kuzmina

2016.gada 10.decembrī Ojāra Vācieša muzejā tika godalgoti starpaugstskolu studentu zinātnisko darbu konkursa uzvarētāji.

Aizvadītajā gadā Kārļa Dziļlejas vārdā nosauktā konkursa komisijai tika iesniegti 16 semestra, bakalaura un maģistra darbi no Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Latvistikas un baltistikas nodaļas, Latvijas Kultūras akadēmijas un Liepājas Universitātes. Tematiskais loks aptvēra ar teātra režiju (Brodska dzeja Barišņikova lasījumā), ar dzejas poētiku un semantiku (franču trioletas vēsture un tās recepcija latviešu dzejā; pilsētas semantika jaunākajā dzejā), ar literārajiem konceptiem (savējais / svešais L.Tauna dzejā, sieviete un trimda B.Veisbergas daiļradē; indivīds postkoloniālo apstākļu kontekstā; dvēsele, nāve un sieviete franču un beļģu simbolismā un Ed.Virzas darbos), ar literatūru un ideoloģiju (nacisma propaganda latviešu rakstnieku romānos), ar literatūru un citām mākslām (mūzika latviešu 20.gadsimta īsprozā) saistītus jautājumus.

Konkursa uzvarētāju godā arī divas Baltu filoloģijas esošās un bijušās studentes: Juta Ance Romberga saņēma galveno balvu semestra darbu grupā par pētījumu “JRT izrāde “Brodskis / Barišņikovs”: filozofija un estētika””, zinātniskā vadītāja prof. S.Radzobe. Kristiāna Kuzmina saņēma veicināšanas prēmiju par maģistra darbu “Savējā meklējumi Linarda Tauna dzejā”, vadītājs prof. Viesturs Vecgrāvis.

Konkursā tika godalgoti divu Latvijas Kultūras akadēmijas studentu  Ritas Grigānes un Kaspara Ņesterova darbi, kuru pētījumos dominēja komparatīvais aspekts (franču, beļģu un latviešu literatūra), un Liepājas Universitātes studentes Undīnes Arājas pētījums par rakstnieces Benitas Veisbergas daiļradi.

Godalgotos darbus raksturoja un balvas pasniedza dažādu paaudžu latviešu literatūrzinātnieki Ingūna Daukste-Silasproģe, Maira Valtere, Ieva E.Kalniņa, Ilgonis Bērsons un Andrejs Grāpis. Pasākumu ar savu klātbūtni pagodināja arī Edvarta Virzas mazmazmeita Diāna Jance.

 

 

Dalīties