19. oktobrī Humanitāro zinātņu fakultātē norisinājās Spāņu valodā runājošo diena par godu Spānijas nacionālajiem svētkiem, kuri plašajā pasaulē tiek svinēti kā Dia de la Hispanidad.

Atklāšanā ar runu piedalījās Spānijas vēstnieka Latvijā vietnieks kultūras un konsulāros jautājumos Giljermo Lopess Galjego (Guillermo Lopez Gallego), dekāne prof. Ilze Rūmniece, Romānistikas nodaļas vadītāja prof. Jeļena Vladimirska, Ibēristikas katedras vadītāja asoc. prof. Alla Placinska.

Pasākuma laikā klātesošie varēja izbaudīt dažāda veida priekšnesumus, ar kuriem mūs priecēja Franču filoloģijas 1., 2., 3. un 4. kursa studenti, kā arī Angļu filoloģijas un maģistra studiju programmas - Romāņu valodu un kultūru studiju studenti, un vieslektore no Latvijas Kultūras akadēmijas. Studenti rādīja gan teātra uzvedumus, gan dziedāja tautas un populāras spāņu dziesmas, gan dejoja flamenko, gan arī deklamēja Federiko Garsias Lorkas dzeju. Papildus tam mums bija unikāla iespēja baudīt Giljermo Lopessa Galjego dzeju autora izpildījumā. Vēlamies izteikt pateicību Spānijas vēstniecībai Latvijā par dalību un atbalstu, Ibēristikas studijas katedras lektoriem, jo īpaši lekt. Alberto Torresam Fernandezam par pasākuma organizēšanu un  asoc. prof. Allai Placinskai par pasākuma vadīšanu. Tāpat mums ir jāizsaka liela pateicība flamenko deju klubam “Duende” par dalību šajā pasākumā un arī vieslektorei no Latvijas Kultūras akadēmijas.


Dalīties