Šī gada skolēnu Valsts olimpiādes latviešu valodā un literatūrā uzvarētājus un viņu skolotājus 24. aprīlī viesmīlīgi uzņēma Latvijas Rakstnieku savienība, kuras patīkamajās telpās notika apbalvošanas ceremonija.

Pasākumu sagatavoja Valsts izglītības satura centrs un vadīja centra pārstāve Sintija Birule, no Rakstnieku savienības organizācijā un sarīkojuma vadībā piedalījās RS vadības pārstāve un laikraksta “Konteksts” galvenā redaktore Sandra Ratniece .

Pasākumā piedalījās olimpiādes uzdevumu sagatavotāji Latvistikas un baltistikas nodaļas docētāji Evelīna Zilgalve, Ojārs Lāms un Māra Grudule, kā arī Humanitāro zinātņu fakultātes dekāne profesore Ilze Rūmniece. Šā gada olimpiādes uzdevumi tapa Latvijas valsts jubilejas gaidās, skolēni tika aicināti pārlasīt un interpretēt Aleksandra Čaka epu “Mūžības skartie” un Paula Bankovska romānu “18”, kas, kā zināms, tika publicēts sērijā “Mēs. Latvija XX gadsimts” (valsts olimpiādes uzdevumus sk. pielikumā). Olimpiādes uzvarētāji un viņu skolotāji varēja ne tikai saņemt balvas un pateicības rakstus, bet arī uzklausīt rakstnieka Gunta Bereļa pārdomas par iepriekš minēto romānu sēriju, mūsdienu sabiedrību un rakstnieka darba specifiku. Olimpiādes uzvarētājus sveica arī rakstnieks Jānis Jurkāns.

Fotogrāfijās:

1. Valsts latviešu valodas un literatūras olimpiādes uzvarētāji 2018. gadā
2. Olimpiādes uzvarētājus sveic HZF dekāne prof. Ilze Rūmniece, līdzās rakstnieks Jānis Jurkāns un profesore Māra Grudule
3. Valsts latviešu valodas un literatūras olimpiādes uzvarētāju skolotājas
4. Vēsturisko romānu īpatnības iztirzā Guntis Berelis


Latviešu valodas un literatūras olimpiādes materiāli


Dalīties