Grieķijas Republikas vēstnieks Latvijā A. Rallis, I. Skrastiņa, Grieķijas Republikas prezidents P. Pavlopuls, I. Rūmniece.

14. septembrī īsā darba vizītē Rīgā bija ieradies Grieķijas Republikas prezidents Prokopijs Pavlopuls. Grieķijas vēstniecībā uz tikšanos tika aicināta Humanitāro zinātņu fakultātes Klasiskās filoloģijas nodaļas Hellēnistikas centra vadītāja prof. Ilze Rūmniece, savukārt hellēnisko pētījumu autorus un tulkotājus pārstāvēja LU klasiskās filoloģijas absolvente Iveta Skrastiņa, šobrīd Ārlietu ministrijas darbiniece.

Tikšanās laikā tika apspriests un atzinīgi novērtēts LU hellēnistikas speciālistu, studentu un absolventu darbs grieķu valodas un kultūras popularizēšanā Latvijā, kā arī iezīmēti turpmākās sadarbības ceļi, kurus varētu pavērt ar vēstniecības atbalstu. Uzsverot, ka LU HZF ir vienīgā institūcija Latvijā, kur akadēmiskā un pētnieciskā līmenī nodarbojas gan ar mūslaiku, gan slavenās senās Grieķijas kultūras vērtību izzināšanu, prezidents P. Pavlopuls dāvināja skaistas piemiņas balvas – vēsturiskas ainas iemūžinošu mākslas grāmatu un piemiņas medaļu.    

Dalīties