2019. gada 11. februārī pl. 18:00 LU Humanitāro zinātņu fakultātē (Visvalža ielā 4a), 204. auditorijā, norisināsies Latvijas Universitātes 77. konferences ikgadējā teātra sekcijas konference-radošais seminārs, kas šogad veltīts tēmai par teātra teorijas un prakses satikšanos.

Konferenci-radošo semināru veidos divas daļas. Pirmajā daļā pieredzē dalīsies LU HZF Teātra un kino vēstures un teorijas katedras pasniedzējas un studenti. Profesore Silvija Radzobe un asociētā profesore Līga Ulberte stāstīs par kursa “Teātra mākslinieku radošā darba specifika” tapšanas cēloņiem un darba organizāciju. Par maģistrantūras studiju laikā gūtajiem iespaidiem, tiekoties ar dažādu profesiju māksliniekiem (režisoriem Alvi Hermani, Regnāru Vaivaru, Ināru Slucku, Māru Ķimeli, aktieriem Gundaru Āboliņu, Gunu Zariņu, Kasparu Znotiņu, dramaturgiem Evartu Melnalksni, Matīsu Gricmani u. c.), ziņos arī LU HZF Baltu filoloģijas Teātra zinātnes moduļa maģistrantūras studentes: Ilze Folkmane, Maija Bērtiņa, Ligita Zaula, Agnese Linka, Ilva Lorence.

Semināra otrajā daļā par teorijas un prakses mijiedarbi Latvijas teātrī diskutēs dažādu teātra profesiju pārstāvji. Diskusijas vadītāja: Silvija Radzobe.

Konferenci-radošo semināru aicināts apmeklēt ikviens interesents. Ieeja bez maksas.

 

 

Dalīties