Ir pagājuši jau 10 gadi kopš Latvijas Universitātē ir Kultūras un sociālās antropoloģijas studiju programmas. Atzīmējot apaļo jubileju, Antropoloģijas studiju nodaļa aicina š.g. 13. jūnijā savus pasniedzējus, studentus, absolventus, fakultātes kolēģus un citus interesentus uz svinīgajiem pasākumiem.

Antropoloģijas desmitgades pasākuma svinīgā atklāšana notiks 13. jūnijā plkst. 16:00 aktu zālē (401. telpā) ar uzrunām un Viedas Skultāns (Bristoles Universitātes [Lielbritānijā] emiritētās profesores) publisku lekciju par antropoloģiju, izziņu un prieku.

Savukārt antropoloģijas programmu absolventi, esošie studenti un pasniedzēji ir sagatavojuši izstādi "Antropoloģijas lauks". Tajā aplūkojamas fotogrāfijas, kuras uzņemtas, veicot pētījumus, rakstot bakalaura un maģistra darbus laikā no 2011. līdz 2019. gadam. Izstāde aplūkojama Humanitāro zinātņu fakultātes 2. stāva vestibilā.

Par izstādi "Antropoloģijas lauks"

Kultūras un sociālie antropologi, veicot pētījumu, iet lauka darbā (vai laukā) pie cilvēkiem, lai labāk izprastu līdzcilvēku pieredzes un gūtu pirmreizēju ieskatu apkārtējā pasaulē. Antropologus interesē gan tuvas, gan tālas vietas. LU Kultūras un sociālās antropoloģijas bakalaura un maģistra studiju absolventi un esošie studenti, kā arī mācībspēks ir veikuši pētījumus Kirgizstānā, Japānā, Palestīnā, Brazīlijā, taču tik pat aizraujoši un saistoši ir dziļāk iepazīt un saprast arī tuvējo apkaimi, Rīgu, savu fakultāti, ģimenes un kopienas tepat Latvijā. Cilvēki uztic savus stāstus, izrāda savas mājas un paver pētniekam jaunu skatījumu uz dzīvi. Radošajos Rīgas kvartālos, āra tirdziņos un Juglas dzīvokļos ir bagātīgas un aizraujošas mikropasaules, un antropologs, no [pētnieciskā] lauka [darba] iznācis, sakārto savu nelielo ieskatu ikdienā, pieraksta, un pierasti ikdienišķais kļūst redzamāks, pazīstamāks un saprotamāks.

Aicinām aplūkot izstādi, piedalīties 13. jūnija pasākumā un svinēt antropoloģijas desmitgadi LU kopā ar mums!

Dalīties