Humanitāro zinātņu fakultātē jau rit otrā eksāmenu sesijas nedēļa. Atskatoties uz notikušo pavasara semestrī, ir jāatzīmē studentu organizētā konference "Izglītības izaicinājumi 21. gadsimtā", kas notika Angļu filoloģijas BSP studiju kursa “Angļu valodas mutvārdu un rakstveida saziņa II” ietvarā.

Studentu rīkotā konference  "Izglītības izaicinājumi 21. gadsimtā" norisinājās 2019. gada 23. maijā. Studējošie prezentēja tajā savus pētījumus par dažādiem ar izglītību Latvijā, Lielbritānijā, Amerikas Savienotajās Valstīs, Zviedrijā un Somijā saistītiem jautājumiem. Studējošie iepazīstināja ar Erasmus+ iespējām studēt kādā no ārvalstu augstskolām, kā arī to, kas jāņem vērā pirms došanās studēt uz ārvalstīm un pēc atgriešanās Latvijā.

Konferences plenārsēdēs uzstājās divu uzņēmumu pārstāvji.

"EVRY Latvia" pārstāvji – Baiba Veilande, Personāla un administrācijas vadītāja, un Zane Kubuliņa, Ieviešanas projektu speciāliste (kura ir arī Humanitāro zinātņu fakultātes bakalaura studiju programmas “Moderno valodu un biznesa studijas” absolvente), prezentēja savu uzņēmumu un informēja studentus par piedāvātajām darba iespējām un darba pienākumiem. Prezentācijas laikā studenti tika iepazīstināti ar kompetencēm un prasmēm, kuras darba devējs sagaida no topošajiem darbiniekiem.  Tika uzsvērta kvalitatīvu valodu zināšanu nozīme uzņēmuma darbā. Kompānijas pārstāvji stāstīja par apmācībām un tālākās izaugsmes iespējām, kā arī informēja studējošos par prakses iespējām vasarā.

Savukārt SIA "Abyling" Mācību centra projektu vadītāja Lingita Lina Bopulu (Humanitāro zinātņu fakultātes Baltu filoloģijas BSP absolvente) iepazīstināja klātesošos ar uzņēmumu, kuru viņa pārstāv, informējot par jau tagad esošajām iespējām strādāt par pasniedzējiem, tulkiem, tulkotājiem, korektoriem SIA “Abyling”. Studējošie tika aicināti  iesniegt elektroniski savus CV.

Plenārsēžu noslēgumā studenti saņēma atbildes uz sevi interesējošajiem jautājumiem. 

Dalīties