1. septembrī Latvijas Universitātes studenti svinēja Aristoteļa svētkus. Arī jaunajiem LU Humanitāro zinātņu fakultātes studentiem bija unikāla iespēja kļūt par vēstures lieciniekiem – gadsimta studentiem Universitātes simtgadē.

Kopā ar fakultātes dekāni prof. Indru Karapetjanu un HZF Studentu pašpārvaldes pārstāvjiem mūsu jaunie studenti piedalījās tradicionālajās “Aristoteļa” svinībās Doma laukumā un pēc tam devās svinīgajā gājienā, lai noliktu ziedus pie Brīvības pieminekļa un noslēgtu svētkus savā Alma Mater ar lielisku mūziku un dejām līdz pat rīta gaismai.

Pirmdienas rītā jau fakultātē satiktie jaunieši atzina, ka pasākums izdevies jauks, pirmie iespaidi par Latvijas Universitāti esot ļoti labi, vienīgi šobrīd vēl ir neliels satraukums par to, kā viss noritēs tālāk.

Vēlēsim veiksmi mūsu pirmkursniekiem! Lai pirmais mulsums ātri pāriet, lai pietiek spēka un uzņēmības sasniegt savus mērķus! Lai radoši, piepildīti un skaisti studiju gadi Humanitāro zinātņu fakultātē! 

Foto: Ieva Reinberga, Toms Grīnbergs

Aristoteļa svētki cauri laika lokiem
Par Aristoteļa svētkiem cauri laika lokiem radio Naba Studentu pieturā stāsta HZF klasiskās filoģijas profesore Ilze Rūmniece, LU Kultūras centra direktore Edīte Simanoviča un LU vēstures kolekcijas krājuma glabātāja Paula Tomsone.

 

Dalīties