27. septembrī visā Latvijā notika Eiropas Zinātnieku nakts pasākumi. LU Humanitāro zinātņu fakultāte šogad viesojās LU Zinātņu mājā, iesaistot pasākuma apmeklētājus dažādās valodiskās Zinātnieku nakts aktivitātēs.

Visa vakara garumā Humanitāro zinātņu fakultātes docētāji interaktīvi stāstīja par neverbālo komunikāciju spāņu kultūrā, demonstrēja kino fragmentus par Zviedrijas karaļa vizīti Latvijā un Latvijas Universitātē 1929. gadā, pārliecinoši atbildēja uz jautājumu, vai angļu valoda ir loģiska. Savu unikālu poētisku performanci "Es atzīstos, ka nemāku..." prezentēja LU literāro tekstu vietne UBI SUNT.

Pasākuma viesiem bija iespēja lasīt Lāčplēsi spāņu valodā, pataustīt teksta molekulas, piedāvāt savus variantus dažādiem angļu terminu tulkojumiem (piem., game changer u.c.), mūsdienīgot sakāmvārdus un Humanitāro zinātņu fakultātes studentu pavadībā mēģināt lasīt un rakstīt sengrieķu, arābu un lietuviešu valodā.

Gan pasākuma mazie apmeklētāji, gan viņu vecāki aktīvi piedalījās valodu spēlēs un viktorīnās: meklēja vācu un franču kultūras un zinātnes zīmes Rīgā un Latvijā, skandēja mēles mežģus vācu un slāvu valodās un mēģināja atšifrēt latīņu spārnotu teicienu nozīmi.  

Pasākuma dalībnieku un apmeklētāju priecīgās sejas liecina, ka pasākums ir izdevies. Uz tikšanos Eiropas Zinātnieku naktī nākamgad!
 

Dalīties