Par godu gaidāmajiem Spānijas valsts svētkiem Humanitāro zinātņu fakultātē oktobra sākumā notika svinīgs pasākums, ko organizēja Romānistikas nodaļas Ibēristikas un Latīņamerikas studiju centra pasniedzēji sadarbībā ar Spānijas vēstniecību.

Katru gadu 12. oktobrī Spānija svin savus valsts svētkus par godu tās būtiskajai lomai  pasaules vēsturē un spāņu valodas starptautiskajai dimensijai. Tieši šajā datumā Kristofors Kolumbs tālajā 1492. gadā sasniedza Amerikas kontinentu. Šis notikums deva iespēju Spānijas karalistei nostiprināt savu lomu jaunajā kontinentā. Mūsdienās Spānijas un bijušo koloniju starpā pastāv ļoti ciešas un draudzīgas attiecības. Šo datumu atzīmē arī daudzās Dienvidamerikas valstīs kā Tautas dienu vai kā Spāniski runājošo dienu. Spānijā šie svētki sakrīt arī ar Bruņoto spēku dienu.

2. oktobra svētkus Humanitāro zinātņu fakultātē ar uzrunu atklāja fakultātes dekāne prof. Indra Karapetjana.

Pasākumā viesojās  Spānijas vēstniecības pirmais padomnieks Huans Pablo Garsija Anduhars  (Juan Pablo García Andújar), kurš iepazīstināja klātesošos ar mūsdienu situāciju Spānijā, tās problēmām, akcentējot lielo demokrātijas lomu valsts attīstības procesā. Uzstāšanos papildināja neliela videofilma un studentu dzejas lasījumi.

Ar savu redzējumu par kultūru atšķirībām spāņu un latviešu vidū pasākumā uzstājās arī Ogres 1. vidusskolas skolēni pasniedzējas Elvas Latišas vadībā.

Pasākumu noslēdza vieslektores Laras Serenas (Lara Serén) sagatavotā viktorīna par Spāniju. Pēc tam  visiem dalībniekiem bija iespēja nobaudīt vēstniecības sarūpētos Spānijas vīnus un uzkodas.
 

Dalīties