Ikgadēja karjeras izglītības akcija “Ēnu diena” šogad notiks 12. februārī. Interesi par pasniedzēja darbu LU Humanitāro zinātņu fakultātē izrādījuši 14 vidussskolēni.

Skolēni šogad “ēnos” piecus Humanitāro zinātņu fakultātes pasniedzējus: profesori Silviju Radzobi, docenti Jeļenu Marčenko, lektores Tatjanu Bicjutko, Laumu Lapu un Vinetu Apsi.

Prieks, ka “ēnotāju” vidū būs skolēni ne tikai no Rīgas skolām, tuvējās Olaines un Jelgavas, bet arī no Limbažiem, Smiltenes, Krāslavas un Daugavpils.

Skolēni savā izvēlē šogad ir ļoti motivēti. Piemēram, Keita, kas vēlas “ēnot’” angļu filoloģijas lektori, raksta: “Šī vakance mani interesē, jo vienmēr ir saistījusi angļu valoda, tās veidošanās un attīstība laika gaitā. Kopš sākumskolas aktīvi lasu grāmatas angļu valodā. Man patīk novērot kultūru ietekmi valodā un literārajos darbos (to struktūrā, stilistikā, zemtekstā)."

Savukārt vairāki jaunieši savos pieteikumos, tostarp Elīza, uzsver, ka Ēnu diena “varētu sniegt priekšstatu par reālo studiju dzīvi, kā arī karjeras iespējām pēc programmas absolvēšanas, un tas ļoti palīdzētu pieņemt lēmumu par attiecīgās profesijas izvēli.”

Skolēni dosies līdzi savam pasniedzējam uz nodarbību, tiksies ar fakultātes dekāni, apmeklēs bibliotēku, viesosies Studentu pašpārvaldē.

Lai jauniešiem piesātināta “Ēnu diena” LU Humanitāro zinātņu fakultātē! Gaidām ciemos!

Plašāk par “Ēnu dienu” Latvijā

Dalīties