Sirsnīgi sveicu visus LU Humanitāro zinātņu fakultātes studentus un darbiniekus, 2020./2021. akadēmisko gadu iesākot!

Veiksmīgu un labu visiem jauno studiju gadu

LU Humanitāro zinātņu fakultātes dekāne prof. Indra Karapetjana

Veiksmīgu un labu visiem jauno studiju gadu!

LU Humanitāro zinātņu fakultātes dekāne prof. Indra Karapetjana

Jauns studiju gads atkal ir klāt, fakultātes dārzā sārtojas mūsu absolventu stādīto ābelīšu augļi, fakultāte gatavojas jaunajam studiju gadam, studenti priecājas par ilgi gaidīto klātienes tikšanos ar kursabiedriem, pirmkursniekiem, iespējams, mazliet kņud pakrūtē, apcerot jauno dzīves posmu. Viss ir kā katru rudeni, bet mēs visi labi zinām, ka  jaunais akadēmiskais gads būs savādāks. Kāds tieši tas būs – nezinām, bet studiju kvalitāte, drošība un veselība ir un būs mūsu  prioritāte.

Šo akadēmisko gadu sāksim, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī – ievērojot distancēšanās, pulcēšanās un citus  ierobežojumus, ar kādiem mums visiem pirmo reizi nācās saskarties jau šī gada pavasarī. 

Mums ir jāpielāgojas šai situācijai, lai nodrošinātu, ka mēs visi esam drošībā. Tas nozīmē, ka uzsāksim daļēju “hibrīdveida izglītību” – klātienes studijas, kas noritēs epidemioloģiskajām drošības prasībām pielāgotās telpās, ņemot vērā valsts ieteikumus augstskolām piesardzības pasākumu īstenošanai un Latvijas Universitātes epidemioloģiskās drošības pasākumu īstenošanas noteikumus, ar attālinātu studiju elementiem.

Es ļoti gribētu, ja varētu pateikt, ka situācija ar Covid-19 pasaulē un Latvijā drīz uzlabosies un ka studiju process noritēs raiti. Diemžēl to laikam šajā situācijā nevar neviens. Tāpēc aicinu visus būt saprotošiem, īpaši pirmajās septembra nedēļās, kad varētu būt kāda aizķeršanās ar studiju norisi, kā arī ar atbildību izturēties pret noteiktajiem pulcēšanās ierobežojumiem,  sekot savam veselības stāvoklim, ievērot profilakses pasākumus – tie ļaus mums visiem būt drošībā.

Norvēģu etnogrāfs un rakstnieks Tūrs Heijerdāls ir teicis “Tas, kas apvieno cilvēci, ir dabisks, un tas jāatbalsta, un otrādi – tas, kas šķir cilvēkus, ir mākslīgs, un tas jāpārvar.” Atbalstīsim cits citu! Mēs visi kopā pārvarēsim šī brīža izaicinājumus!

Esmu pārliecināta, ka ar studējošo vēlmi iegūt jaunas zināšanas un prasmes, izbaudīt studiju procesu un fakultātes akadēmiskā, administratīvā un vispārējā personāla atbalstu mums visiem izdosies īstenot nospraustos mērķus, sasniegt plānotos studiju rezultātus un padarīt studiju procesu patīkamu. Atskatoties uz šo laiku vēlāk, mēs varēsim lepoties par kopā sasniegto un paveikto.

Veiksmīgu un labu visiem jauno studiju gadu!

LU Humanitāro zinātņu fakultātes dekāne prof. Indra Karapetjana


 

 

Dalīties