7. oktobrī LU Humanitāro zinātņu fakultātes Bohēmistikas un polonistikas centrā, atzīmējot tikko aizvadīto Eiropas valodu dienu, viesojās Čehijas Republikas vēstniece Latvijā Jana Hinkova (Jana Hynková) un viņas vietniece Marta Huškova (Marta Hušková).

Fakultātes viešņas piedalījās čehu valodas un kultūras nodarbībā Krievu filoloģijas bakalaura studiju programmas studentiem, kuras laikā vēstniece klātesošos iepazīstināja ar Čehijas ārpolitiku, tās redzējumiem un prioritātēm, iesaistījās dialogā ar studentiem, kas viņiem bija lieliska iespēja pārbaudīt un likt lietā savas čehu valodas zināšanas. Nodarbību vadīja čehu valodas pasniedzēja doc. Nadežda Kopoloveca.

Pēc nodarbības Čehijas Republikas vēstniece, klātesot LU prorektorei humanitāro un sociālo zinātņu jomā prof. Inai Druvietei, Humanitāro zinātņu fakultātes dekānei prof. Indrai Karapetjanai un Rusistikas un slāvistikas nodaļas vadītājam prof. Igoram Koškinam, centram svinīgi pasniedza dāvanu – mācību grāmatu un zinātnisko monogrāfiju komplektu čehu valodas apguvei, kā arī jaunāko čehu daiļliteratūru oriģinālvalodā un tulkojumos latviešu valodā. Grāmatas studenti izmantos tālākām mācībām.

 

Dalīties