Dr. philol. Magdalene Hilmane (Magdalene Huelmann) Vācija

Š.g. 21. aprīlī plkst. 18.00 iecerēta LU HZF Latvistikas un baltistikas nodaļas 100 gadu jubilejai veltītā cikla “Latvistika – pasaules skatījums” lekcija “Baltistika Vestfāles Vilhelma universitātē Minsterē”. Lekciju lasīs Dr. philol. Magdalene Hilmane (Magdalene Huelmann) Vācija.

Magdalene Hilmane ir dažādu latviešu un lietuviešu valodas, literatūras, folkloras u.c. kursu docētāja Vestfāles Vilhelma universitātē. Vācijas, Latvijas un Lietuvas akadēmiskajos izdevumos viņa publicējusi pētījumus par baltu tautu folkloru un literatūru. Ilgus gadus bijusi arī Vestfāles Vilhelma universitātes Baltijas starpnozaru studiju institūta akadēmiskā virspadomniece un aktīvi rūpējusies par Latvijas, Lietuvas un Igaunijas viesdocētāju piesaisti. Magdalene Hilmane ik gadu ar lekcijām viesojusies arī Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē ERASMUS apmaiņas programmā.

Pasākumu vadīs HZF profesore Andra Kalnača.

Pasākums notiks latviešu valodā Zoom tiešsaistē (par pieslēgumu lūgums rakstīt uz e-pastu: arturs.skutelis@lu.lv) un tiks translēts arī Facebook Latvistika LU lapā: www.facebook.com/latvistika.lu

Lekciju ciklu “Latvistika – pasaules skatījums” nodrošina LU Zinātniskās darbības attīstības atbalsta programma.

Dalīties