Atzīmējot latviešu rakstnieka un dzejnieka Jāņa Poruka 150. jubileju, LU Humanitāro zinātņu fakultāte 13. oktobrī aicina uz īpašu dzimšanas dienas sarīkojumu – Jāņa Poruka dzejoļa “Tracis” lasījumu dažādās valodās.
Pasākums notiks 13. oktobrī no plkst. 11.50 līdz 12.30 tiešsaistē Zoom platformā. Studenti lasīs Jāņa Poruka dzejoļa  “Tracis” sengrieķu, latīņu, jaungrieķu, somu, igauņu, poļu, angļu,  čehu, krievu, franču, spāņu, portugāļu un ķīniešu valodā. Tās ir valodas, ko apgūst Humanitāro zinātņu fakultātē.
J. Poruks pievērsās visiem literatūras veidiem – gan dzejai, gan prozai, gan dramaturģijai, viņš rakstīja arī literāras apceres un esejas, kopumā radot vairākus simtus darbu.
 J. Poruka daiļrade ir saistīta ar romantisma kultūrtipa veidošanos latviešu rakstniecībā; tai piemīt neoromantisma un simbolisma iezīmes, viņa daiļradē skartā tematika ir visai daudzpusīga, latviešu rakstniecības kontekstā tā ievērojami paplašinājusi gan literāro darbu sižetiskās variācijas, gan garīgo mērogu.
 J. Poruka ievērojamākie darbi ir stāsti “Pērļu zvejnieks”, “Kukažiņa”, “Sirdsšķīstie ļaudis”, “Kauja pie Knipskas”, "Klusētājs", "Asaras", "Ērģelnieks", "Zelta adata".
Dzejolis “Tracis” ir viens no labāk zināmajiem latviešu bērnu dzejoļiem, vairākas reizes tas izdots atsevišķās grāmatiņās ar jaukām ilustrācijām.
Pasākumu nodrošina LU Humanitāro zinātņu fakultātes studenti doktorantes Annas Freibergas un zinātniskā asistenta Artura Skuteļa vadībā.

Piekļuve pasākumam:
Join Zoom Meeting
us02web.zoom.us/j/83127784867
Meeting ID: 831 2778 4867 (par pieslēgumu arturs.skutelis@lu.lv)
Passcode: 275595

Pasākumu varēs vērot arī Facebook kontā Latvistika Latvijas Universitātē: www.facebook.com/latvistika.lu

 

Laipni aicināti!

Dalīties