2021./2022. studiju gada novembrī tika ievēlēta jauna LU Humanitāro zinātņu fakultātes Studentu pašpārvalde. Ar lieliem mērķiem un lielām iecerēm par pašpārvaldes darba efektivizēšanu un komunikācijas stiprināšanu ne tikai pašpārvaldes ietvaros, bet arī ar vadību, mācībspēkiem un citām fakultāšu pašpārvaldēm, par priekšsēdētāju tika ievēlēta Laura Romanova, Āzijas studiju BSP  2. kursa sinoloģijas studente, savukārt par priekšsēdētājas vietnieku kļuva Bernards Kudiņš, Vācu filoloģijas MSP 2. kursa students.

Šogad pašpārvaldes struktūrā notikušas vairākas nozīmīgas pārmaiņas. Valde no pieciem amatiem sarukusi līdz četriem, tomēr tika atjaunots sociālais virziens, taču, iespējams, nozīmīgākās pārmaiņas ir nevis pašpārvaldes valdē, bet jaunieviestajos biroja amatos, nodrošinot optimizētu un efektīvāku darbu sadali pašpārvaldē, kas iepriekšējos sasaukumos nedaudz “klibojusi”. Tā kā jaunajā sasaukumā darbojas dažādu kursu un programmu studenti, cenšamies pārstāvēt visus un iekļaut studentu vēlmes un vajadzības gan universitātes ikdienā, gan ārpus tās, saliedējoties kopīgos darbos un pieredzes un zināšanu apmaiņā.

Jau pagājušajā rudens semestrī mēs iejutāmies jaunajās lomās un pārsvarā risinājām vēl iepriekšējā gadā nepaveikto. Tieši rudens semestri pašpārvaldē iezīmējuši trīs notikumi – aktīvs darbs ar kursu vecākajiem, pašpārvaldes organizētā akcija “HZF studentu memethon” un ziedojumu kampaņa dzīvnieku patversmei “Ulubele”.  

Akadēmiskā virziena vadītājs, Baltu filoloģijas BSP 2. kursa students Raivis Pudenko, un viņa vietniece, Anglistikas, Eiropas valodu un biznesa studiju BSP 1. kursa studente Marta Jansone, jau rudens semestrī aktīvi strādāja ar kursu vecākajiem, lai noskaidrotu studentu viedokli par attālinātajām studijām, kā arī pārliecinoties, ka norit studiju digitalizācija. Pavasara semestrī, kā arī vēl nākamā mācību gada sākumā ir plānots reorganizēt kursu vecāko sistēmu.

Atjaunotajā sociālajā virzienā par vadītāju kļuvusi Paula Ošiņa, Kultūras un sociālās antropoloģijas BSP 2. kursa studente, kura kopā ar savu vietnieci – Angļu filoloģijas BSP 2. kursa studenti Aneti Kūlu, solās celt sociālo atbildību fakultātē, nodrošināt dzeramo ūdeni, kā arī maijā rīkot Garīgās veselības ciklu, kur mēneša gaitā studentiem būs iespēja klausīties lekcijas un iesaistīties diskusijās par sev interesējošajām garīgajai veselībai veltītajām tēmām.

Kultūras virziena vadītāja, Filoloģijas BSP Somugru studiju apakšprogrammas 1. kursa studente Alise Bogdanova, un viņas vietniece, Anglistikas, Eiropas valodu un biznesa studiju BSP 1. kursa studente Everita Ķiece, papildus tādiem fakultātes tradicionālajiem kultūras pasākumiem kā Akustiskie dzejas un prozas vakari plāno atjaunot arī aprīlī notiekošās Visvalža dienas svinības. Plānoti arī vairāki mazi informatīvi pasākumi, piemēram, “ Jaunā LU studenta 101 jautājums”. Savukārt oktobrī (ja to ļaus epidemioloģiskā situācija) gaidāma līdz šim lielākā un grandiozākā Helovīna balle, kuras tematika tiks atklāta, pasākumam nākot tuvāk.

Turpinājumā par jaunajiem biroja amatiem:

Viens no jau ilgi gaidītajiem, bet tikai šajā sasaukumā ieviestajiem amatiem ir biroja administrators, kuru veic Raivis Pudenko. Viņš atbild par pašpārvaldes iekšējo darbību kopā ar priekšsēdētāja vietnieku. Pašlaik Raivja pārraudzībā norit pašpārvaldes uzkopšana, inventarizācija un dokumentu sakārtošana.

Ārvalstu studentu koordinators, Anglistikas, Eiropas valodu un biznesa studiju BSP 1. kursa students Jānis Lazda, pavasara semestrī stiprinās saikni ar tiem studentiem HZF, kuri nāk no citām valstīm – vai tie būtu ERASMUS studenti, vai pilna laika studējošie, kā arī nodrošinās, ka līdz šim novērotā tendence, ka šie studenti ir nošķirti no notikumiem fakultātē valodas barjeras dēļ, tiek novērsta.

Mūsu sabiedrisko attiecību koordinatore, Anglistikas, Eiropas valodu un biznesa BSP 1. kursa studente Ieva Knoka, jau līdz šim aktīvi strādājusi, lai pašpārvaldi darītu pamanāmāku sociālajos tīklos un rosinājusi dažādas kampaņas, no kurām vairākas redzēsim arī pavasara semestrī.

Protams, pašpārvalde nevar pastāvēt bez biedriem, tāpēc liels paldies par līdz šim izdarīto, cerot, ka veiksmīgā sadarbība turpināsies arī pavasara semestrī:

Paulai Gailei
Evelī Jurkānei
Paulīnai Leimanei
Patrīcijai Mikelei
Jeļizavetai Ņegeļevai
Elizabetei Štrēmai
Elīnai Smikerstei
Katrīnai Utānei
Luīzei Utānei
Jekaterinai Vlasovai!

Lai uzzinātu vairāk par pašpārvaldi, tās biedriem un jaunumiem, sekojiet mūsu sociālo tīklu kontos Instagram (@humanitaarie) un Facebook (@humanitarie), kā arī ar mums sazināties varat, sūtot privātas ziņas šajos tīklos vai rakstot mums uz e-pastu: humanitarie@gmail.com.

Nevaram sagaidīt, kad mēs, jaunā pašpārvalde, varēsim iepriecināt Jūs, fakultātes studentus, ar jaunajiem pasākumiem un pārmaiņām!

Tiekamies fakultātes gaiteņos!

LU HZF Studentu pašpārvaldes vārdā –

Laura Romanova

Dalīties